Europa se luptă cu iarna: Pe bătrânul continent sunt inundaţii, zăpezi, ger şi sute de morţi VIDEO

Iarna deosebit de grea face ravagii în Europa. În ţările estice, aproape 200 de oameni au murit de frig şi peste 1000 au ajuns în spital cu degerături. Ucraina, Bulgaria, Rusia şi Republica Moldova sunt cele mai afectate de iarna grea.

22 dec. 2012, 09:31

Meteorlogii avertizează că temperaturile scăzute vor continua şi în zilele următoare. 

Rusia se confruntă cu cea mai grea lună decembrie din ultimii 70 de ani. La Moscova şi Sankt Petersburg traficul rutier a fost paralizat din cauza poleilului. Peste 300 de accidente au fost înregistrate pe şosele, într-o singură zi. Temperaturile au scăzut drastic iar adăposturile pentru oamenii străzii au devenit neîncăpătoare.

În Ucraina, mii de şoferi au rămas blocaţi pe străzi din cauza ninsorilor abundente. Armata a scos tancurile ca să deszăpezească.

Situaţia este gravă şi în Republica Moldova. Sute de localităţi sunt izolate din cauza nămeţilor, iar circulaţia rutieră e dată peste cap. În plus, mai multe comune au rămas fără electricitate.

Estul Bulgariei se află şi el sub troiene. Numeroase şosele sunt blocate, iar şoferii acuză autorităţile de ineficienţă. ,,Sunt locuri în lume cu mult mai multă zăpadă ca la noi, dar aşa o ruşine ca aici nu vezi nicăieri”, s-a plâns unul dintre ei. Regiunea se află sub avertiment de vînt şi temperaturi scăzute.

Iarna grea a mai creat probleme şi în alte ţări est Europene precum Estonia, Lituania şi Cehia.

Anglia se confruntă cu inundaţiile. Ploile torenţiale şi topirea zăpezilor au umflat râurile care au ieşit din albie. Mai multe localităţi din sudul ţării au fost evacuate.