Europarlamentar luxemburghez: Dăncilă a spus că nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită de a mulţumi cuiva

Frank Engel, europarlamentar luxemburghez, şeful Partidul Creştin Social membru în PPE, a relatat, într-un dialog pentru Ziare.com, că premierul Viorica Dăncilă le-a spus eurodeputaţilor socialişti că „nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva”.

18 mart. 2019, 18:34
Europarlamentar luxemburghez: Dăncilă a spus că nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită de a mulţumi cuiva

Frank Engel, europarlamentar luxemburghez, şeful Partidul Creştin Social membru în PPE, a povestit, într-un dialog pentru Ziare.com, unul dintre episoadele prim-ministrului Viorica Dăncilă de la Bruxelles. Se întâmpla înainte ca premierul să vorbească în plenul Parlamentului European.
 
„Să vă povestesc ce a afirmat doamna Dăncilă în faţa grupului socialist. Un deputat socialist din Ungaria mi-a spus foarte amuzat că doamna Dăncilă, înainte de a vorbi în faţa plenului, a venit la grup, iar cei de acolo i-au reproşat problemele legate de corupţie din România. Şi ea a zis că nu e adevărat, nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva. Mi s-a părut extrem de ingenios să vorbeşti de o diferenţă culturală. Practic, aş putea să-mi cumpăr direct o decizie favorabilă în justiţie, dar asta nu ar însemna că sunt corupt sau că aş corupe pe cineva, nu, aş avea un comportament cultural specific”, a povestit acesta, conform News.ro.