EUROPARLAMENTARE 2014: Alegeri cu rezultate surpriză pentru PNL. Liberalii, ÎNVINŞI în fieful lui Johannis

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PNL a fost zdrobit la aceste alegeri de independentul Mircea Diaconu. Candidatul la europarlamentare a reuşit să obţină, în judeţul Galaţi, un scor dublu faţă de liberali. O surpriză a fost pentru liberali şi faptul că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a pierdut alegerile în faţa PSD chiar la el în oraş.

26 mai 2014, 07:09
EUROPARLAMENTARE 2014: Alegeri cu rezultate surpriză pentru PNL. Liberalii, ÎNVINŞI în fieful lui Johannis

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014Alianţa electorală PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile europarlamentare în judeţul şi municipiul Sibiu. Numărătoarea paralelă făcută de Alianţa PSD-UNPR-PC arată că aceasta a câştigat alegerile europarlamentare în judeţul Sibiu cu 32.280 voturi valabil exprimate, la o diferenţă de peste 14.000 de voturi faţă de PNL care a obţinut 18.265 de voturi.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. DATE OFICIALE BEC: PSD-UNPR-PC a obţinut 37,25% din voturi VIDEO

Cel mai bun scor a fost înregistrat în municipiul Sibiu, aşa-zisul ‘fief’ al lui Klaus Iohannis, unde 10.069 de sibieni au votat alianţa electorală PSD-UNPR-PC, cu aproape 2.000 mai mulţi decât cei care au votat PNL (8.138 voturi valabil exprimate).

„Este un scor care ne obligă, atât la nivel local, naţional, dar şi european, să facem cât mai multe lucruri bune pentru români. Au fost doi ani destul de grei în care a trebui să muncim, să reparăm lucrurile greşite pe care le-au făcut cei care au fost la guvernare înaintea noastră. Acest rezultat demonstrează că oamenii au încredere în noi şi asta ne obligă să nu-i dezamăgim”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu.

Mai mult decât atât, sibienii nu au fost convinşi să se prezinte la vot, prezenţa acestora la urne fiind de numai 28,54%.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2014: Cum se distribuie mandatele în Parlamentul European

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014Tot numărătoarea paralelă făcută de PSD arată că, pentru PNL, situaţia este la fel de dramatică şi în Galaţi, unde candidatul independent Mircea Diaconu ar fi obţinut de două ori mai multe voturi decât PNL.

„Am primit de la colegii mei din Galaţi, care au terminat număratoarea, rezultatele. Pe primul loc suntem noi, pe locul doi , dublu faţă de PNL, cine credeţi că este? Mircea Diaconu”, a precizat Victor Ponta.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014De asemenea, potrivit numărătorilor paralele, situaţia este similară şi în Botoşani. După centralizarea datelor, botoșănenii din oraș au preferat din rândul partidelor alianța compusă din PSD – UNPR – PC, iar pe locul doi în preferințe a fost Mircea Diaconu, cu 14,85%. PNL a obţinut numai 10,89% din voturi.