Europarlamentarul Adrian Severin a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Severin, într-un dosar ce datează din 2011.

11 sept. 2013, 11:48
Europarlamentarul Adrian Severin a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Adrian Severin fusese pus sub învinuire de procurorii DNA pe 18 iulie 2011, în legătură cu publicarea, în luna martie, a unor materiale audio-video de către publicaţia britanică The Sunday Times.

Jurnalişti britanici, dându-se reprezentanţi ai unei firme de lobby, i-au oferit lui Severin bani pentru a introduce amendamente în diferite proiecte de lege dezbătute în comisiile Parlamentului European. Reporterii i-au propus lui Severin şi altor doi europarlamentari să le plătească suma de 100.000 de euro pe an, în schimbul acestor amendamente.

Adrian Severin chiar le-a trimis un mesaj falşilor lobby-işti, informându-i că amendamentul dorit „a fost depus la timp”, iar la puţină vreme după aceea el le-a trimis o factură de 12.000 de euro pentru „servicii de consiliere”.

Potrivit România TV, cercetat timp de mai bine de doi ani de procurorii DNA, Adrian Severin a fost trimis miercuri în judecată, iar procesul său va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi Severin: Nu am găsit probe care să arate că am acceptat bani pentru propunerea unui amendament în PE