Europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, ipoteză şocantă pentru furtunile din România. Rusia ar fi implicată în producerea lor

Vicepreședintele Parlamentului European a lansat ipoteză-șoc legată de furtunile devastatoare din ultimele zile. Într-o postare pe Facebook, Ioan Mircea Pașcu lasă să se înțeleagă că rușii sunt responsabili de producerea fenomenelor meteorologice extreme de la noi din țară, din Bulgaria sau Grecia.

29 iun. 2018, 10:11
Europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, ipoteză şocantă pentru furtunile din România. Rusia ar fi implicată în producerea lor

A observat cineva că, de două săptămâni de când a început Cupa Mondială, pe toate stadioanele din Rusia europeană este soare, în timp ce în jur, mă refer la noi, la bulgari și la greci avem numai ploaie și furtuni?

Două săptămâni – și vor urma încă două, până la sfârșitul Cupei – Rusia se află încontinuu într-o zonă de înaltă presiune atmosferică, iar cei din jur într-o zonă de presiune joasă … Sunt convins că este vorba exclusiv de efectele încălzirii globale…„, a scris Ioan Mircea Pascu, pe pagina sa de Facebook.

Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia se desfăşoară în perioada 14 iunie – 15 iulie, iar până acum a fost consemnată o singură zi ploioasă, duminică 23 iunie, când la Moscova a plouat cu soare. În rest a fost vreme frumoasă în toate oraşele care găzduiesc meciuri, ba mai mult, la Volgograd este excesiv de cald, joi înregistrându-se 36 de grade la ora disputării partidei Japonia-Polonia, de la Volgograd.