Europarlamentarul Iuliu Winkler, reales vicepreşedinte al Comisiei pentru Comerţ Internaţional a Parlamentului European

Publicat: Miercuri, 10 Iulie 2019 17:50 // Actualizat: Miercuri, 10 Iulie 2019 17:50 // Sursa: romaniatv.net

Europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a fost reales, miercuri, în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Comerţ Internaţional (INTA) a Parlamentului European, anunţă UDMR.

Foto: hirextra.hu

"Realegerea în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Comerţ Internaţional este o onoare, dar în acelaşi timp o mare provocare pentru mine. Comerţul global parcurge o perioadă extrem de volatilă şi lipsită de predictibilitate. De aceea, INTA va juca un rol extrem de important în deciziile Uniunii Europene", a declarat Iuliu Winkler, la finalul şedinţei constitutive a Comisiei INTA, conform unui comunicat de presă transmis de UDMR.

El a reiterat că Parlamentul European şi UE, în ansamblul ei, trebuie să se asigure de faptul că globalizarea aduce beneficii tuturor cetăţenilor şi statelor membre.

"Trebuie să ne asigurăm că globalizarea aduce beneficii tuturor şi că industriile europene, economia noastră în general, vor beneficia de protecţie adecvată în faţa concurenţei neloiale de pe pieţele internaţionale. Îmi doresc să contribui la promovarea intereselor IMM-urilor care trebuie să folosească mai bine beneficiile acordurilor comerciale pe care UE le încheie. Comerţul trebuie să fie cu adevărat generator de noi locuri de muncă cu înaltă valoare adăugată. În sfârşit, toate aceste obiective trebuie să se împlinească şi pentru statele din Europa Centrală şi de Est”, a precizat Winkler.

În cadrul şedinţei constitutive, care s-a desfăşurat miercuri, în funcţia de preşedinte al Comisiei INTA a fost reales Bernd Lange (Germania, S&D).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Iuliu Winkler Parlamentul European Uniunea Europeană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H