Europol: În timp ce şeful Poliţiei Române se întâlneşte la ceas de seară cu interlopii, colegii noştri sunt ameninţaţi cu moartea

Sindicatul Europol a postat pe pagina de facebook un mesaj dur la adresa şefului Poliţiei Române, după ce mai mulţi polişti au fost ameninţaţi cu moartea de către infractori. Reamintim că au apărut imagini în care şeful Poliţiei Române, împreună cu alţi ofiţeri s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august.

26 aug. 2020, 19:15
Europol: În timp ce şeful Poliţiei Române se întâlneşte la ceas de seară cu interlopii, colegii noştri sunt ameninţaţi cu moartea

„Polițist amenințat cu moartea și violarea familiei de către un pușcăriaș

După ce anul trecut colegul nostru Lazăr Sever de la Postul de Poliție Păulești din cadul IPJ Prahova a fost ultragiat de către un pușcăriaș, fiind amenințat cu moartea în repetate rânduri, ieri, într-o postare pe profilul personal de facebook a celui certat cu legea, acesta este amenințat din nou cu moartea și violarea familiei, în postare făcându-se referire și la partenera sa de viață.

Amenințările sunt într-un limbaj suburban și sunt greu de reprodus „SA va bage dumnezeu lumanari in gura la asta care ni ma haliti si la leprele Astra care au ajuns in MAI care Nici masa si nici taxu nu iau batir Cat Ian batut io vedeti ca vine si am SA va violez si pe voi si femeile voastre , daca tot va interesaria de pula me, va anuntzca am 2 L de bencina pregatita pentru…………..? VIN hahahaha SA va vad fetele leprelor vati insurat din trafic cu prostituate din mihai bravu dar de orgine ce SA vezi e de la buzau unde este o moda , la buzau .haha”

Deși încă de anul trecut colegul nostru a solicitat ordin de protecție ca urmare a amenințărilor primite atât în mod direct, cât și prin interpuși, sprijinul din partea instituției a întârziat să vină, probabil că IPJ Prahova așteaptă să se întâmple o tragedie pentru a putea avea o reacție. Așa cum am spus-o în nenumărate rânduri, polițiștii care dau piept zilnic cu infractorii sunt carne de tun, în timp ce viețile lor și a familiilor acestora sunt puse în pericol.

În urmă cu o lună, casa unui coleg din cadrul IPJ Botoșani a fost incendiată de cei pe care îî amendaseră. Așa cum și acolo polițistul nu a beneficiat de nicio formă de protecție, și în acest caz, comportamentul șefilor e similar, nu a fost depusă nicio diligență pentru a-l apăra, iar în aceste situații nu ne rămâne decât să ne rugăm la Cel de SuS să nu se întâmple ceva cu el sau cu familia acestuia.

Dosarul în care colegul nostru a fost ultragiat se află de mai bine de un an „în lucru” la procuror, neluându-se nicio măsură împotriva celui care continuă să amenințe cu moartea. Astăzi, Sever a depus o nouă plângere penală împotriva acestui pușcăriaș, care a fost condamnat în trecut la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor, fiind eliberat condiționat în anul 2017 si care ecunoscut de altfel ca o persoană extrem de violentă.

În timp ce se pare că șeful Poliției Române se întâlnește la ceas de seară cu interlopii, colegii noștri din stradă sunt amenințați cu moartea de cei certați cu legea”, transmite Europol.

Reamintim că au apărut imaginile în care şeful Poliţiei Române, împreuă cu alţi ofiţeri s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august. Motivul fiind trupul decedatului, care era depus de trei zile la domiciliu şi nu la o capelă, aşa cum prevede legea.

S-au adeverit spusele lui Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, care spune că s-a întâlnit în noaptea de 8 spre 9 august cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, după ce Adevărul.ro a publicat imaginile întregului film.

Filmul întâlnirii dintre oamenii legii şi membrii clanului Duduianu

Pe data de 8 august ora 22:30:00 camera de supraveghere nr. 04 surprinde un Duster alb în zona Biserica Cuvioasa Parascheva din Rahova.

În secvenţa următoare, surprinsă dintr-un alt unghi de camera 01 la ora 22:55:28, se vede clar că Duser-ul alb are însemnele Poliţiei Române, iar din autoturism coboară un bărbat de pe locul şoferului. Alţi trei bărbaţi, în uniforme de Poliţie, aşteaptă şi ei în plan îndepărtat.

La 23:11:56, camera nr. 04, amplasată cu vedere la intersecţie, surprinde sosirea unui autoturism BMW negru în care sunt interlopii. Aceştia pachează pe latura din dreapta a bisericii Cuvioasa Parascheva.

La 23:56:34 apare o a doua maşină neagră, tip break, care parchează lângă BMW, pe aceeaşi stradă.

Imaginile sunt filmate de camera din intersecţie, iar în colţul din dreapta apar şi poliţiştii, pe care camera 01 îi surprindea în plan secund. Filmarea din acest unghi se încheie la 23:56:58.

Pentru un scurt moment, camera 03 – amplasată pe strada din dreapta bisericii, cea pe care au parcat cele două maşini negre ale interlopilor – surprinde un bărbat cu şapcă, probabil unul dintre intrelopi, care vorbeşte la un telefon mobil, la ora 00:36:28.

Citeşte şi Poliţişti atacaţi cu toporul, în Capitală. Agresorul a fost împuşcat VIDEO


loading...