EUROSPORT LIVE VIDEO HALEP-GIBBS. Să-i ţinem pumnii pentru US Open 2019

Simona Halep, în turul al doilea al US Open după trei ani şi după un meci complicat cu Nicole Gibbs, câştigat cu 6-3, 3-6, 6-2.

27 aug. 2019, 10:30
EUROSPORT LIVE VIDEO HALEP-GIBBS. Să-i ţinem pumnii pentru US Open 2019

EUROSPORT LIVE VIDEO HALEP-GIBBS 6-3, 3-6, 6-2 

Click aici pentru a vedea Simona Halep – Nicole Gibbs

Simona Halep – Nicole Gibbs, în turul 1 la US Open, se va juca în această seară, în jurul orei 20:00. Va fi al doilea meci al zilei de pe arena Louis Armstrong și va începe imediat după meciul de pe tabloul masculin dintre grecul Stefanos Tsitsipas și rusul Andrey Rublev.

Românca, favorită numărul 4 la acest ultim Grand Slam al anului, are o misiune relativ uşoară în faţa americancei de 25 de ani, care se află pe locul 137 WTA, dar întotdeauna startul la un turneu este complicat. În ultima vreme însă, Simona gestionează mult mai bine acest lucru şi a evitat surprizele.

Eliminată anul trecut total suprinzător în primul tur de către Kaia Kanepi, 2-6, 4-6, Simona nu are puncte de apărat, iar de acum până la finalul anului tot ce i se poate întâmplă nu poate fi decât un plus. După cum se ştie, în septembrie 2018, marea noastră campioană a avut probleme cu spatele şi nu a mai putut juca mai mult de patru luni.

EUROSPORT LIVE VIDEO HALEP-GIBBS. Halep poate redeveni lider mondial până la finele anului

Constănțeanca trebuie să-și apere doar 21 de puncte până la încheierea sezonului 2019, potrivit WTA Insider.

Simona Halep a încheiat ultimii doi ani, 2017 și 2018, în fruntea ierarhiei mondiale, iar în prezent se află pe locul 4 WTA şi pe locul 2 în cursa pentru Turneul Campioanelor, care va fi în direct la Digi Sport în luna noiembrie.

EUROSPORT LIVE VIDEO HALEP-GIBBS. Parcursul virtual al Simonei Halep la US Open

  • Turul 1 – Nicole Gibbs
  • Turul 2 – Townsend/Kozlova
  • Turul 3 – Sorana Cîrstea/Siniakova/Strycova
  • Optimi – Bianca Andreescu/Caroline Wozniacki
  • Sferturi – Petra Kvitova/Sloane Stehens
  • Semifinale – Naomi Osaka/Kiki Bertens
  • Finală – Serena Williams/Elina Svitolina/Ashleigh Barty/Karolina Pliskova/Madison Keys

US Open 2019 | Cele mai mari premii din istorie

Federaţia americană de tenis (USTA) a anunţat, că turneul US Open, ultimul de Grand Slam al anului, va oferi premii de 53 de milioane de dolari anul acesta, un record pentru turneele majore, potrivit site-ului WTA. Premiile în bani oferite de organizatorii turneului US Open au crescut cu 57% faţă de 2013.

Campionii de la simplu, feminin şi masculin, vor fi recompensaţi cu câte 3,8 milioane de dolari, cea mai mare primă din istoria turneului. După cum s-a procedat în ultimii trei ani, USTA a mărit primele pentru primele trei tururi.

Bonusuri record vor fi acordate şi campionilor de la dublu feminin şi masculin, fiecare pereche urmând să se aleagă cu câte 700.000 de dolari. Pentru calificări se va depăşi în premieră bariera de 3 milioane de dolari. Un jucător va primi pentru primul tur la simplu suma de 54.000 de dolari.

Ediţia din acest an a turneului marchează a 50-a aniversare a competiţiei, iar USTA va sărbători acest lucru prin recunoaşteri speciale ale unor mari campioni, prin lansarea complexului USTA Billie Jean King National Tennis Center şi inaugurarea noului stadion Louis Armstrong, cu o capacitate de 14.000 de locuri (cu acoperiş retractabil).

US Open este singurul turneu de Grand Slam la care Simona Halep nu a ajuns niciodată în finală. Românca a ajuns până în semifinalele turneului în 2015, fiind învinsă de Flavia Penetta. 

EUROSPORT LIVE VIDEO HALEP-GIBBS.Gibbs s-a operat cu succes de cancer în luna mai

„Veşti bune! Operaţia a îndepărtat cancerul. Zona este curată, iar acum nu mai am cancer”, scria acum trei luni Nicole pe contul său de twitter, după operaţie.

„Au trecut 14 zile de la ultima mea masă adevărată şi aştept cu nerăbdare să pot mânca din nou. Mi-a spus că deşi lucrurile nu sunt perfecte acum trebuie să sărbătorim victoriile de-a lungul drumului. Şi să nu mai ai cancer este una foarte mare. Aşa că sunt recunoscătoare pentru tot sprijinul, vom ajunge la capăt la un moment dat”, a fost mesajul de mulţumire postat pe facebook.

Nicole Gibbs a revenit pe teren la un turneu ITF, la Honolulu, la care a ajuns în finală, în iulie.

Jucătoarea în vârstă de 26 de ani a mai jucat apoi la Toronto, unde a pierdut în calificări, și la ITF-ul de la Vancouver, unde a fost învinsă în primul tur.

Gibbs a ajuns pe tabloul principal de la US Open în calitate de lucky loser, după ce a fost învinsă de Shuai Peng în ultimul tur al calificărilor.

SIMONA HALEP – NICOLE GIBBS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. Halep și Gibbs s-au mai întâlnit o singură dată în carieră, în șaisprezecimile de finală de la Shenzhen 2018. Simona s-a impus cu 6-4, 6-1.

Înfruntarea dintre cele două este programată marți, în jurul orei 20:30. Va fi al doilea meci al zilei de pe arena Louis Armstrong și va începe imediat după meciul de pe tabloul masculin dintre grecul Stefanos Tsitsipas și rusul Andrey Rublev.

 

SIMONA HALEP – NICOLE GIBBS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. Nicole Gibbs, adversara Simonei Halep în turul I al US Open, a suferit de cancer la glandele salivare

Jucătoarea de tenis Nicole Gibbs, adversara Simonei Halep în turul I al US Open, a suferit de cancer la glandele salivare, fiind operată cu succes în luna mai.

Gibbs a anunţat, la 14 mai, că suferă de o formă rară de cancer şi din acest motiv nu va evolua în acest an la turneul de la Roland Garros (26 mai – 9 iunie).

„Nu voi mai juca pe zgură în acest sezon şi nu voi fi la Roland Garros. În urmă cu o lună, am mers la dentist şi o excrescenţă din gură m-a alertat, iar biopsia a arătat că sufăr de o formă rară de cancer al glandelor salivare. Chirurgul are încredere că operaţia va fi suficientă pentru a regla această problemă”, a declarat jucătoarea americană.

Sportiva nu a participat nici la Wimbledon, preferând să revină pe teren la un turneu ITF, la Honolulu, la care a ajuns în finală, în luna iulie.

Ea a jucat apoi în calificări la Toronto şi în turul I al unui alt turneu ITF, la Vancouver, pierzând de fiecare dată în turul I.

Gibbs este pe locul 135 WTA în acest moment, dar în 2016 a fost pe locul 68 WTA, cea mai bună clasare din carieră.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, va evolua, marţi, cu o jucătoare venită din calificări, americanca Nicole Gibbs, locul 135 WTA, în primul tur al US Open, ultimul grand slam al anului.

Gibbs, 26 de ani, a mai jucat o dată cu Halep, anul trecut, în turul I al turneului de la Shenzhen, când românca s-a impus cu 6-4, 6-1.

Partida de la US Open va avea loc pe arena Louis Armstrong, a doua ca mărime de la Flushing Meadows. Întâlnirea este programată marţi, după ora 20.00, după un meci de simplu masculin, Stefanos Tsitsipas – Andrei Rublev, care începe la ora 18.00.

 

Ion Țiriac a ținut să fie prezent lângă Simona Halep la debutul de la actuala ediție a US Open. Omul de afaceri a asistat la unul dintre antrenamentele câștigătoarei de la Wimbledon. Ion Țiriac a discutat cu Simona și i-a dat unele sfaturi. Președintele Federației Române de Tenis s-a alăturat lui Daren Cahill pentru a o susține pe Halep.

SIMONA HALEP – NICOLE GIBBS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. Parcursul virtual al Simonei Halep la US Open

Simona Halep (locul 4 WTA) va juca marți cu americanca Nicole Gibbs (135 WTA).

Turul 1 – Nicole Gibbs
Turul 2 – Townsend/Kozlova
Turul 3 – Sorana Cîrstea/Siniakova/Strycova
Optimi – Bianca Andreescu/Caroline Wozniacki
Sferturi – Petra Kvitova/Sloane Stehens
Semifinale – Naomi Osaka/Kiki Bertens
Finală – Serena Williams/Elina Svitolina/Ashleigh Barty/Karolina Pliskova/Madison Keys

SIMONA HALEP – NICOLE GIBBS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. Rolul lui Ion Țiriac în cariera Simonei Halep

Simona Halep a vorbit despre rolul lui Ion Țiriac în cariera sa. „Ion Ţiriac este toate la un loc pentru mine. Are o experienţă extraordinară, a fost alături de mulţi campioni şi a jucat tenis. Ştie ce se întâmplă în momentele grele. Dar în primul loc aş spune că este un prieten. E un om de suflet pe care l-am cunoscut în 2014, după finala de la Madrid. De atunci, vorbim zilnic, îmi spune cum pot să devin mai bună, cât trebuie să mă antrenez”, a mărturisit Simona la emisiunea Garantat 100% de la TVR.

Sfaturile lui Ion Țiriac pentru Simona Halep

Simona Halep îl apreciază foarte mult pe actualul președinte al Federației Române de Tenis. „Este alături de mine la toate turneele, îmi dă sfaturi despre tenis, despre ce trebuie să fac în afara terenului, despre cum trebuie să mă comport, despre absolut orice. Şi lecţii de viaţă foarte importante”, a completat Simona.

Simona Halep a fost întrebată ce face când părerile lui Ion Țiriac sunt diferite de cele ale antrenorului său, Daniel Dobre. „De obicei vorbesc între ei şi la mine ajunge o idee clară. Dar întotdeauna am ascultat ce a spus domnul Ţiriac. Nu înseamnă că nu îl ascult pe domnul Dobre, dacă şi eu cred că aşa e mai bine. Dar, de obicei vorbesc între ei”, a mai spus fostul lider mondial.

SIMONA HALEP – NICOLE GIBBS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING EUROSPORT. Simona Halep se menţine pe locul 4 WTA

Simona Halep se menţine pe locul 4 WTA, cu 4.743 de puncte, în clasamentul dat publicităţii luni, ultimul înaintea începerii US Open.

Japoneza Naomi Osaka se menţine şi ea, pe primul loc în clasamentul WTA, cu 6.606 puncte, la fel australianca Ashleigh Barty, pe locul 2, cu 6.501 puncte, şi Karolina Pliskova din Cehia, locul 3, cu 6.315 puncte.

În Top 200 se află, în afară de Simona Halep, încă opt jucătoare din România: Irina Begu – locul 92, cu 666 de puncte (menţinere), Monica Niculescu – locul 105, cu 588 de puncte (menţinere), Sorana Cîrstea – locul 106, cu 573 de puncte (menţinere), Mihaela Buzărnescu – locul 129, cu 486 de puncte (în urcare şapte locuri), Patricia Ţig – locul 137, cu 454 de puncte (menţinere), Ana Bogdan – locul 152, cu 403 puncte (coborâre cinci poziţii), Elena-Gabriela Ruse – locul 177, cu 345 de puncte (urcare o poziţie) şi Irina Bara – locul 191, cu 311 puncte (urcare o poziţie).

În ierarhia de dublu, cel mai bine clasată româncă este Monica Niculescu, finalistă la Bronx Open, care a urcat cinci locuri, până pe 36, cu 1850 puncte. Raluca Olaru a coborât două locuri şi este pe 37, cu 1.845 de puncte. În Top 100 se mai află Irina Begu, pe locul 55, cu 1.480 de puncte, în urcare o poziţie, Irina Bara, pe locul 79, cu 1.126 de puncte, în urcare o poziţie, şi Mihaela Buzărnescu, pe locul 91, cu 907 puncte, în menţinere.

Primele zece locuri în clasamentul de simplu sunt ocupate de următoarele jucătoare:

1. Naomi Osaka (Japonia) – 6.606 puncte;

2. Ashleigh Barty (Australia) – 6.501;

3. Karolina Pliskova (Cehia) – 6.315;

4. Simona Halep (România) – 4.743;

5. Elina Svitolina (Ucraina) – 4.492;

6. Petra Kvitova (Cehia) – 4.386;

7. Kiki Bertens (Olanda) – 4.325;

8. Serena Williams (SUA) – 3.935;

9. Madison Keys (SUA) – 3.267

10. SloaneStephens (SUA) – 3.189.