SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 6-7, 5-7. Halep, eliminată în semifinale la Australian Open

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) a pierdut cu Garbine Muguruza (26 de ani, 32 WTA), scor 6-7 (8), 5-7, în semifinale la Australian Open 2020. În finală, Muguruza o înfruntă pe americanca Sofia Kenin.

29 ian. 2020, 11:15
SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 6-7, 5-7. Halep, eliminată în semifinale la Australian Open

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a ratat calificarea în finala Australian Open, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 7-6 (8), 7-5, de spaniola Garbine Muguruza, locul 32 WTA.

 Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email
 

Pe o temperatură de aproape 40 de grade Celsius, Simona Halep şi Garbine Muguruza au luptat cu încrâncenare pentru locul în finala Australian Open. A fost o încleştare între ofensiva totală a spaniolei de 1,82 metri înălţime, susţinută de un serviciu devastator, şi tenacitatea româncei, cu puterea ei de a se agăţa de mingi. Partida a fost dură, tensionată, cu avantaj când de o parte, când de cealaltă. Câştig de cauză a avut forţa Garbinei Muguruza, în faţa jocului de apărare al Simonei Halep. Spaniola a greşit mult, dar evoluţia ei avântată, mereu preocupată de a închide punctele a avut succes. Românca, deşi a avut ocaziile ei de a încheia ori setul ori, ori pe cel de-al doilea, nu a părut în niciun moment că este în control jocului.

Muguruza a intrat cu agresivitate în meci, aşa cum o face de fiecare dată. Spaniola a dat tare în mingi, a jucat riscant, către benzile laterale ale terenului, dar punctele puse pe tabelă au fost şi în dreptul ei, şi în cel al adversarei de foarte mult ori.

Ca mai mereu la această ediţie a AusOpen, Halep a fost defensivă, atentă în a da mingea înapoi, cât mai lung şi liftat. Când a reuşit să facă asta, Muguruza s-a încurcat şi a comis erori, însă românca a avut momente când a jucat scurt, iar spaniola, cu pasul făcut în teren, nu a greşit.

Setul I a fost echilibrat. Cele două jucătoare şi-au făcut serviciul până la 3-3, nu fără emoţii, ambele sportive având oportunităţi de break. În ghemul al şaptelea, Muguruza a reuşit break-ul şi la 5-4 a servit pentru set. Jucătoarea română a câştigat la 0 pe serviciul rivalei, apoi a avut ea 40-15 pe serviciul acesteia, la 6-5. Spaniola a salvat mingile de set şi setul a ajuns în tie-break. Jucătoarea română a fost condusă cu 3-0, a condus ea cu 4-3, spaniola a fost iar în frunte, 6-4, Halep a revenit, a avut 7-6 şi 8-7, dar a pierdut, la 8, şi setul cu 6-7, după 67 de minute. În total, jucătoarea din Constanţa a ratat patru mingi de set, iar ultima minge a trimis-o în fileu dintr-o poziţie bună. Ea a rupt racheta de nervi după ce a pierdut primul set la Melborune.

De la 1-1, trei break-uri au marcat începtul setului secund, două ale Simonei Halep, care s-a desprins la 4-2 şi 5-3. La 5-4, Halep a servit pentru set, a salvat trei mingi de 5-5, nu însă şi pe a patra, iar Muguruza a reuşit break-ul. Halep nu mai făcut mare lucru până la final şi a cedat şi setul secund, cu 5-7, după două ore şi cinci minute de la start.

Muguruza va evolua în finală cu americanca Sofia Kenin, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 1,04 milioane de dolari australieni (700.000 de dolari americani) şi cu 780 de puncte WTA.

Halep va urca pe locul 2 după ce acest turneu.

Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în optimi la AusOpen de americanca Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4. Halep a fost finalistă la Melbourne, în 2018, când a pierdut în ultimul act în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.


EUROSPORT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA. Meciul Halep – Muguruza va fi al treilea de pe terenul Rod Laver şi va începe “nu înainte de ora 3:30pm AEDT” (06.30 ora României).

Primele două confruntări de pe terenul Rod Laver vor fi semifinala de dublu masculin Ivan Dodig/Filip Polasek (Croaţia/Slovacia), cap de serie 4  – Max Purcell/Luke Saville (Australia) – ora 02.00 – şi semifinala de simplu feminin Ashleigh Barty (Australia), locul I WTA – Sofia Kenin (SUA), locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14 – nu înainte de ora 05.00.

LIVE VIDEO EUROSPORT PLAYER:

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 6-7, 5-7, după ce a pierdut patru game-uri la rând

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 6-7, 5-6, Simona serveşte pentru a rămâne în meci

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 6-7, 5-5, probleme pentru Simona, care pierde două game-uri la rând

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 6-7, 5-4, Simona serveşte pentru câştigarea setului

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 6-7, 5-3, Simona este la un game de câştigarea setului doi

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 6-7, 4-3, iberica îşi face serviciul

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 6-7, 4-2, Simna se desprind eîn setul 2

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 6-7, 3-2, re-rebreak

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 6-7, 2-2, rebreak

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 6-7, 2-1, Simona face break în al dopilea set

6-7, Simona pierde primul set

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA 6-7, 8-10 în tie-break, după ce Simona a ratat patru mingi de set

6-6, după ce Halep a ratat două mingi de set.

3-3 in tie-break, se schimbă terenurile

6-6: TIEBREAK! Simona a avut două mingi de meci, dar le-a ratat, iar Muguruza a profitat şi a revenit. E egalitate şi se intră în tiebreak.

Americanca Sofia Kenin, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, a învins-o, joi, cu scorul de 7-6 (6), 7-5, pe australianca Ashleigh Barty, locul I WTA, calificându-se pentru prima dată în finala unui grand slam, la Australian Open.

În primul set, liderul mondial a avut două mingi de set, la 6-4, în tie-break, dar nu le-a fructificat.

Apoi, după ce a condus cu 5-3, Barty a servit pentru a egala la seturi, la 5-4, a ratat alte două mingi de set, iar Kenin a reuşit break-ul şi a câştigat şi următoarele ghemuri, impunându-se după un meci care a durat o oră şi 45 de minute.

Anterior acestei competiţii, Kenin, 21 de ani, născută la Moscova, nu trecuse niciodată de optimile de finală ale unui grand slam.

Până în prezent, Halep şi Muguruza s-au întâlnit de cinci ori, iar spaniola conduce cu 3-2, toate victoriile acesteia fiind pe hard, în timp ce succesele româncei, pe zgură. Halep s-a impus în optimi, la Stuttgart, în 2015, scor 3-6, 6-1, 6-3, şi în semifinale la Roland Garros, în 2018, scor 6-1, 6-4, aceasta fiind ultima lor întâlnire. Muguruza a câştigat meciul din finala turneului de la Cincinnati, din 2017, scor cu 6-1, 6-0, în Cupa Federaţiei, în 2015, la Galaţi, scor 6-4, 6-3 şi în 2014, la Wuhan, în turul I, scor 2-6, 6-2, 6-3. 

Partida dintre Simona Halep şi Garbine Muguruza va fi al treilea din sesiunea de zi de pe arena Rod Laver, după semifinala dintre Ashleigh Barty şi Sofia Kenin.

EUROSPORT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA: „Va fi greu”

Spaniola Garbine Muguruza, locul 32 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 7-5, 6-3, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 30, în sferturile de finală ale Australian Open.

Muguruza s-a impus după un meci care a durat o oră şi 33 de minute, urmând a evolua, joi, în semifinale, cu Simona Halep.

Jucătoarea spaniolă născută în Venezuela, în vârstă de 26 de ani, câştigătoare la Roland Garros, în 2016, şi la Wimbledon, în 2017, este pentru prima dată în semifinale la Melbourne.

Spaniola Garbine Muguruza a declarat, miercuri, că adversara sa din semifinalele Australian Open, Simona Halep, este o jucătoare foarte puternică şi a avut un joc consistent în ultimii ani, astfel că meciul cu ea va fi dificil. “Este o jucătoare foarte puternică, a avut un joc consistent în ultimii ani. Va fi un meci dificil. Aşa este indiferent când joci cu top 5. Este o semifinală, bineînţeles că mă aştept ca ea să joace la cel mai bun nivel al său”, a spus Muguruza.

EUROSPORT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA: 2-3 scorul general

Până în prezent, Halep şi Muguruza s-au întâlnit de cinci ori, iar spaniola conduce cu 3-2, toate victoriile acesteia fiind pe hard, în timp ce succesele româncei, pe zgură.

Halep s-a impus în optimi, la Stuttgart, în 2015, scor 3-6, 6-1, 6-3, şi în semifinale la Roland Garros, în 2018, scor 6-1, 6-4, aceasta fiind ultima lor întâlnire.

Muguruza a câştigat meciul din finala turneului de la Cincinnati, din 2017, scor cu 6-1, 6-0, în Cupa Federaţiei, în 2015, la Galaţi, scor 6-4, 6-3 şi în 2014, la Wuhan, în turul I, scor 2-6, 6-2, 6-3.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-1, 6-1, în 53 de minute, pe Anett Kntaveit din Estonia, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 28, calificându-se pentru a doua oară în penultimul act la Australian Open.

În cealaltă semifinală se vor duela, tot joi, australianca Ashleigh Barty, locul I WTA, şi americanca Sofia Kenin, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14.

EUROSPORT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA: Halep, motivată de Federer

Simona Halep a declarat, miercuri, în conferinţa de presă de după meciul cu Anett Kontaveit, că este foarte mulţumită de felul în care a jucat, ea precizând că este încrezătoare înaintea semifinalelor Australian Open. 

“Perfecţiunea nu există, dar sunt foarte mulţumită de felul în care am jucat, m-am simţit foarte bine pe teren, m-am mişcat bine, am simţit foarte, foarte bine mingea, a fost un meci foarte bun. Mă simt mai energică (faţă de acum doi ani), mai încrezătoare, îmi simt jocul. Va fi un meci foarte dificil, dar sunt semifinale, trebuie să fie astfel. Sunt “all in”, sunt încrezătoare. Cred că va fi la fel cu oricare aş juca, Garbine sau Anastasia Pavliucenkova. Ambele lovesc tare, le place să servească puternic. Ar fi aproape aceeaşi tactică, dar principalul este să mă concentrez pe mine însămi. Voi fi pregătită”, a spus Halep.

Ea a menţionat că trebuioe să înveţe din atitudinea lui Roger Federer la meciul cu Tennys Sandgren, după ce elveţianul a salvat şapte mingi de meci: “Televizorul meu este deschis tot timpul în cameră şi am văzut meciul. Este incredibil ce a făcut. Felul în care a acceptat ce se întâmplă, şi a luptat pentru fiecare minge. Trebuie să învăţ din asta”.

Simona Halep a precizat că acum simte că nu mai este ceva imposibil câştigarea unui turneu de grand slam, spre deosebire de trecut. “Orice grand slam este o prioritate. Ar fi grozav dacă aş putea să câştig unul pe hard. Simt că aceste trofee nu mai sunt ceva imposibil. Asta simt în legătură cu grand slam-urile acum. Mă simt încrezătoare când servesc, nu-mi mai este frică. Uneori m-am simţit epuizată, trebuie să recunosc. Presiunea de a fi bună în fiecare săptămână este cea mai grea. Dar acum nu mai simt presiune, ceea ce vine este doar un bonus. Scopul principal nu mai este clasarea pentru mine, sunt titlurile şi meciurile”, a mai afirmat ea.