Simona Halep s-a calificat în semifinale la Wimbledon. Victorie spectaculoasă împotriva Amandei Anisimova

Simona Halep a reuşit o calificare spectaculoasă în semifinalele turneului de la Wimbledon, după 6-2, 6-4 cu americanca Amanda Anisimova. Meciul a durat puţin peste o oră.

06 iul. 2022, 15:30
Simona Halep s-a calificat în semifinale la Wimbledon. Victorie spectaculoasă împotriva Amandei Anisimova

SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA 6-2, 6-4. Simona s-a calificat pentru a treia oară în semifinale la Wimbledon, după 2014 şi 2019, în urmă cu trei ani ea câştigând competiţia.

Meciul a durat o oră şi trei minute. Românca s-a impus după ce a făcut break de două ori în primul set şi de două ori în al doilea. În plus, ea a reuşit trei aşi. Anisimova a făcut break în setul doi, când scorul a devenit 5-3. Campioană la Londra în 2019, Simona Halep, care în 2021 nu a participat la Wimbledon, fiind accidentată (ediţia din 2020 a fost anulată), a ajuns astfel la 12 victorii consecutive la Grand Slam-ul pe iarbă.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 535.000 de lire sterline, iar în penultimul act o va înfrunta pe kazaha Elena Rîbakina.

Cealaltă semifinală le va avea protagoniste pe sportiva tunisiană Ons Jabeur, numărul 2 mondial şi cap de serie 3, şi germana Tatjana Maria, locul 103 WTA.

Jucătoarele calificate în semifinale îşi asigură un premiu de 535.000 de lire sterline.

Game 18 Simona revine spectaculos de la 0-40 şi câştigă meciul, 6-2, 6-4 în 63 de minute.

Game 16 Revenire neaşteptată a americancei, care îi ia Simonei un break, iar apoi îşi câştigă serviciul. 5-3 pentru Halep.

Game 13 Un nou break reuşit de Simona, care se desprinde în câştigătoare. Conduce cu 4-1 serveşte.

Game 11 Simona Halep reuşeşte primul break şi în setul doi şi preia conducerea, 2-1.

Game 8 Primul set se încheie în 30 de minute, 6-2 pentru Halep.

Game 5 Al doilea break reuşit de Halep, care se desprinde în primul set.

Game 3 Simona reuşeşte primul break al meciului.

Meci mare pentru România astăzi! Halep va evolua pe terenul central, de la ora 15.30, în compania sportivei americane Amanda Anisimova, locul 25 mondial şi cap de serie 20.

Amanda Anisimova este o jucătoare agresivă. Îi place să controleze raliurile, să lovească puternic cu lovitura de forehand și să facă des pasul în față. În mod normal, stilul ei ar trebui să o incomodeze pe Halep, însă meciul direct din urmă cu 11 zile, de la Bad Homburg, tot pe iarbă, arată altceva.

Simona a învins-o categoric categoric, scor 6-2, 6-1. Eleva lui Patrick Mouratoglou a servit atunci magistral, un procentaj de 86% al punctelor câștigate cu prima minge.

Simona Halep este în sferturi la All England Club, acolo unde va da piept în această după-amiază cu Amanda Anisimova pentru un loc în „careul de ași”. Sportiva din Constanța a etalat un joc extrem de consistent în ultima săptămână și jumătate, nepierzând încă vreun set și e văzută de mulți specialiști drept principala pretendentă la trofeu.

Simona Halep – Amanda Anisimova Eurosport live video

Așa o consideră și Aga Radwanska, fostă finalistă la Wimbledon în 2012. Poloneza ajunsă la 33 de ani a urmărit-o cu atenție pe super-campioana noastră și e impresionată de agresivitatea acesteia, dar și de setupul mental arătat pe iarba londoneză. „I-am văzut toate meciurile anul acesta, la Wimbledon, arată foarte bine. Văd focul din privirea Simonei Halep. Joacă mult mai agresiv, servește bine, cred că poate să câștige turneul. Cred că Simona e capabilă să joace cel mai bun tenis al ei pe iarbă și are și avantajul experienței la cel mai înalt nivel. Poate merge până la capăt”, a spus Radwanska într-un interviu pentru Eurosport.

Simona Halep şi Anisimova au mai fost adversare de trei ori: în 2019 şi în 2020 la Roland Garros (victorie Anisimova în 2019 şi victorie Halep în 2020) şi în 2022 în sferturi la Bad Homburg (victorie Halep).

Prin accederea în sferturile de finală la Wimbledon, Simona Halep şi-a asigurat un premiu de 310.000 de lire sterline. Jucătoarele calificate în semifinale îşi asigură un premiu de 535.000 de lire sterline.

Halep a câştigat turneul în 2019. Deţinătoarea trofeului este Ashleigh Barty.

UPDATE. Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, a fost o lungă perioadă de timp antrenorul Simonei Halep, dar drumurile celor doi s-au despărțit. În prezent, Cahill este antrenorul lui Jannik Sinner. Chiar înaintea duelului direct în sferturile de finală de la Wimbledon, Darren Cahill a fost surprins în timp ce îi dădea sfaturi Amandei Anisimova, adversara directă a Simonei Halep. „Interesant să-l văd pe Darren Cahill la antrenament cu fosta sa elevă, Amanda Anisimova, cu o oră înainte ca Jannik Sinner să intre pe teren împotriva lui Novak Djokovic.

Anisimova joacă mâine cu Simona Halep, care a avut o colaborare lungă cu Darren Cahill”, a scris jurnalistul James Gray, pe Twitter.

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA. Simona Halep şi Rafael Nadal vor juca sferturile de finală, la feminin, respectiv masculin, pe terenul central de la Wimbledon, miercuri, în cea de-a zecea zi a turneului, scrie AFP.

Programul principalelor meciuri de miercuri:

Terenul Central
Simona Halep (România/N.16) – Amanda Anisimova (SUA/N.20)
Taylor Fritz (SUA/N.11) – Rafael Nadal (Spania/N.2)

Terenul 1:
Ajla Tomljanovic (Australia) – Elena Rîbakina (Kazahstan/N.17)
Cristian Garin (Chile) – Nick Kyrgios (Australia).

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA. În WTA am fi asistat la o luptă în doi pentru întâietate, dacă Ashleigh Barty nu s-ar fi retras prematur, este de părere poloneza. Acum, compatrioata sa, Swiatek este sportiva care domină autoritar circuitul, iar faptul că între numărul unu mondial și celelalte jucătoare e o adevărată „prăpastie” e relevat și de surprizele de la Wimbledon. Exceptând-o pe Halep, niciuna dintre tenismenele calificate în sferturi nu au vreo finală de Grand Slam, lucru care e explicat de nivelul foarte apropiat între jucătoarele de top 10 și celelalte competitoare.

„Cred că Iga (n.r. Swiatek) și Ash (n.r. Barty) – înainte de a se retrage – le călcau pe urmele lui Djokovic și Nadal, dacă e să fac o comparație cu circuitul masculin. Din nefericire, Ash a deciz să spună stop, așa că acum, exceptând-o pe Iga, celelalte sportive de top sunt la un nivel apropiat. De aceea vedem atât de multe nume noi – jucătoare care nici nu sunt în top 30 WTA – în săptămâna a doua de la Wimlbedon. S-a făcut loc pentru tinerele speranțe, dar cred că vom mai aștepta puțin pentru a vedea multe nume noi în TOP 10”, a mai spus Aga.
Simona Halep – Amanda Anisimova, sfertul de finală de azi de la Wimbledon, este în direct pe Eurosport 2, de la ora 15:30.

 

EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – AMANDA ANISIMOVA. Simona Halep, favorită la câştigarea Wimbledon 2022! Ce cotă a ajuns să aibă Simo la trofeul de la All England Club

Halep este singura jucătoare rămasă în turneu cu un Grand Slam câştigat. Astfel, Simona Halep are în acest moment o cotă de 3 la câştigarea trofeului de la Wimbledon. Ons Jabeur, pe care Simo o poate întâlni abia în finală, are şi ea tot cotă 3. Amanda Anisimova, cea cu care românca se duelează în sferturile de finală, are cotă 7.

Elena Rybakina (9), Jule Niemeier (12), Marie Bouzkova (15), Ajla Tomljanovic (18) şi Tatjana Maria (25) sunt celelalte jucătoare rămase în cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Înaintea competiţiei londoneze, Iga Swiatek (2.50) era principala favorită la adjudecarea trofeului, iar Simona Halep are a treia la acest capitol, cu o cotă de 14 pentru al treilea titlu de Grand Slam al carierei.

David Popovici, din nou de aur. Ştafeta României de 4×100 m liber a devenit campioană europeană la juniori
Un alt avantaj al Simonei Halep este cel al experienţei. Românca de 30 de ani este singura din cele 8 jucătoare rămase în turneu care a câştigat cel puţin un Grand Slam (Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019).

Simona Halep, gata să dea totul pentru un nou titlu la Wimbledon

Simona Halep e gata să dea totul pentru un nou titlu la Wimbledon. Pentru un loc în semifinale, „Simo” va da în sferturile de finală peste Amanda Anisimova. Campioana noastră este gata să facă un nou meci mare.

„A fost un meci grozav și sunt foarte mulțumită de felul în care am jucat. Este întotdeauna o plăcere să mă întorc pe terenul central. Să joci împotriva ei (n.r. Paula Badosa) nu este niciodată ușor. Am fost foarte concentrată și am jucat bine. Cred că munca este foarte importantă pentru a putea juca bine. Am muncit foarte mult în ultimele două, trei luni. Sunt foarte fericită cu tot ce am făcut. De aceea încep să joc din ce în ce mai bine. Am primit încrederea. Chiar simt că acesta este jocul meu. Mă împing să o fac cât mai mult posibil. Vreau să mă îmbunătățesc încă. Așa că aștept cu nerăbdare să lucrez mai mult și să o pot face mai bine.

Înseamnă foarte mult că mă întorc în sferturi de finală după ce m-am chinuit atât de mult cu accidentările și cu încrederea în sine. Dar, așa cum am spus, muncesc din greu în fiecare zi. Simt că dacă fac asta, voi fi și mai bună. De fapt, sunt foarte mulțumită de felul în care joc. Sunt cu adevărat încrezătoare. Este o plăcere să fiu în pe teren. Cred că asta mă ajută foarte mult să pot face cel mai bun tenis al meu. Și totul vine împreună. Mă simt puternică fizic. Mă simt, foarte bine, psihic. Deci cred că totul se conjugă. Simt că am putere pe teren. Așa că simt că – cum ar trebui să spun – mă simt bine să joc tenis și mă simt bine să fiu pe teren. Cred că asta mă ajută să cred mai mult și să pot face cel mai bun tenis al meu.

Simona Halep: „Acel meci a fost o partidă grozavă pentru mine”

Dar, da, a început cu accidentarea, așa că nu am putut juca trei, patru luni. Apoi mi-am pierdut și încrederea, credința că pot fi din nou bună ca să revin în top. Și m-am luptat, o perioadă lungă. Dar acum a trecut. Sunt aici, joc bine. Mă simt bine pe teren. Deci acesta este cel mai important lucru și vreau doar să mă concentrez pe asta. Va fi un alt meci. Desigur, acel meci a fost o partidă grozavă pentru mine. Dar mă aștept la un sfert dur. Sunt aici să joc așa cum am făcut azi, să mă concentrez pe ce fac eu. Sunt sigură că pot juca din nou un tenis bun. Dar va fi o mare provocare. Sunt sferturi de finală la Wimbledon. Sunt pregătită pentru asta și aștept cu nerăbdare.

David Popovici, din nou de aur. Ştafeta României de 4×100 m liber a devenit campioană europeană la juniori
Sunt destul de emotivă ca persoană. O iau 100%. Sunt cu adevărat fericită. Mă bucur de acest timp. Mă bucur de ceea ce se întâmplă acum. Dar, după cum am spus, repet, cu munca ești capabilă să faci orice. Respect modul în care am vorbit cu antrenorul meu și am calea decisă să o facem. Așa că mă concentrez doar pe asta. Mă împing să fac totul într-un mod corect. Da, pur și simplu mă bucur. Este foarte bine să fii, înapoi, în sferturi. Iarba nu este o suprafață ușoară și trebuie să te conectezi cu adevărat cu ea. Trebuie să te obișnuiești. Îmi place pentru că e rapidă, cred. Îl simt. Mă simt stabilă pe picioare. Picioarele mele sunt destul de puternice pentru această suprafață. Da, îmi place pentru că cred că e teren iute. Da, instinctual vine din mine. Este o suprafață bună pentru mine. Simt că jocul meu se potrivește pe iarbă”, a declarat Simona Halep la conferinţa de presă.