VESTE SENZAŢIONALĂ de ULTIMĂ ORĂ despre EUROSPORT. Este OFICIAL

Comisia Europeană a aprobat achiziția grupului francez Eurosport de către compania americană Discovery, tranzacția neridicând probleme din punct de vedere al legislației europene privind autorizarea concentrărilor economice, scrie broadbandtvnews.com, conform paginademedia.ro.

11 apr. 2014, 17:01
VESTE SENZAŢIONALĂ de ULTIMĂ ORĂ despre EUROSPORT. Este OFICIAL

Potrivit descrierii făcute de Comisia Europeană, Discovery este o companie globală de media, în timp de Eurosport este un canal paneuropean de sport.

În aceste condiții, Comisia Europeană a concluzionat că achiziția Eurosport de câtre Discovery nu va ridica probleme de concurență, mai ales pentru că cele două părți implicate în tranzacție au cote de piață moderate în zonele unde operează.

În luna ianuarie, compania Discovery Communications și-a mărit participația în cadrul postului paneuropean Eurosport, de la 20 la 51%, preluând astfel controlul asupra în grupului de media sportiv.

La finalul lunii decembrie 2012, Discovery Communications a preluat 20% din acţiunile grupului Eurosport, care include Eurosport International şi Eurosport France, pentru 170 de milioane de euro.