Eurotunel. Peste 1.000 de imigranţi au încercat să intre în Marea Britanie, în cursul nopţii FOTO

Imigranții au întreprins peste 1.000 de încercări de a pătrunde în Marea Britanie în noaptea de joi spre vineri prin tunelul de sub Canalul Mânecii, în zona Calais (nordul Franței), au informat surse din cadrul poliţiei.

31 iul. 2015, 09:59

Peste 1.000 de încercări au fost dejucate în această noapte, iar 30 de persoane au fost arestate. Niciun incident nu a fost semnalat până în prezent„, a afirmat o sursă din cadrul poliției.

Fără a putea confirma aceste cifre, un purtător de cuvânt al Eurotunel a declarat că în zonă au avut loc mai puține incidente după suplimentarea efectivelor de securitate cu 120 de ofițeri de poliție care s-au adăugat contingentului de 300 de agenți desfășurați în regiunea Calais.

Citeşte şi Mii de imigranţi ilegali au luat cu asalt Canalul Mânecii. David Cameron este îngrijorat de situaţie

O altă sursă din cadrul poliției a avansat chiar cifra de „1.400 de încercări de pătrundere” între ora 20.00 GMT joi și 05.00 GMT vineri dimineață.

Cel puțin patru mașini de poliție se aflau vineri dimineață în apropiere de Eurotunel, unde situația era calmă, a informat un corespondent AFP.

Există forțe de securitate suplimentare, însă presiunea exercitată de imigranți rămâne în continuare„, a declarat o sursă din cadrul poliției, care a adăugat că „situația este greu de gestionat„.