EUROVISION 2013: Tudor Turcu, câştigătorul X Factor, intră în cursa pentru Malmo

Printre artiştii care s-au înscris la selecţia naţională pentru desemnarea reprezentantului României la Eurovision 2013 se numără şi câştigătorul X Factor România 2013, Tudor Turcu.

07 feb. 2013, 14:54
EUROVISION 2013: Tudor Turcu, câştigătorul X Factor, intră în cursa pentru Malmo

Tudor Turcu îi calcă pe urme lui Dan Bittman, care în timpul concursului X Factor a spus că îl vede ca un posibil înlocuitor al său în Holograf, şi s-a înscris în selecţia naţională pentru Eurovision – concurs de interpretare la care a participat şi Bittman, în anii ’90.

Câştigătorul X Factor 2013 speră să convingă juriul pe la audiţiile de pe 8 februarie, de la Cluj-Napoca, şi să ajungă în semifinale.

În paralel, Tudor Turcu a pregătit mai multe piese pentru albumul pe care ar trebui să-l scoată cu Cat Music, casă de discuri cu care a semnat un contract în urma câştigării X Factor. „Piesele pe care le pregătesc, şi sper să fie acceptate de casa de discuri, sunt în lucru de ceva vreme. Degeaba nu am stat„, a scris Tudor Turcu pe Facebook.

Tudor Turcu se bate pentru un loc în semifinalele selecţiei naţionale Eurovision 2013 cu artişti precum Lora, Robert Turcescu şi trupa, Luminiţa Anghel, Elena Cârstea, Electric Fence, Cezar Ouatu, Daniel Robu, Liviu Mititelu sau Alin Văduva, locul doi în prima ediţie a X Factor România.

Audiţiile melodiilor înscrise au început miercuri, 6 februarie, la Iaşi, şi vor continua la Cluj (8 februarie), Timişoara (10 februarie), Craiova (12 februarie) şi Bucureşti (14 februarie).

Dacă până acum piesele care treceau de proba preliminară erau alese în urma ascultării cd-urilor demo, de această dată organizatorii vpr să se asigure că interpreţii fac faţă unui show live. „În acest an, o premieră este că interpreţii vor cânta în faţa juriului, pe un negativ pe care vor avea şi backing vocals, pentru a nu ne trezi, ca în alţi ani, că în semifinale sunt piese care sună foarte bine pe pozitiv, iar unii interpreţi nu reuşesc să facă faţă live-ului”, a explicat Dan Manoliu, manager de proiect al competiţiei.

În semifinalele care vor avea loc pe 23 şi 24 februarie vor intra până la 28 de piese, iar cele mai bune şase melodii din fiecare zi a semifinalelor vor intra în finala programată pe 9 martie.

Atât în semifinale, cât şi în finală, piesele vor fi evaluate de un juriu de specialitate, al cărui vot va conta în proporţie de 50%, iar 50% va conta votul publicului, televotul.

Toate cele trei părţi ale concursului naţional vor fi transmise în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro, iar finala națională va fi difuzată şi pe www.eurovision.tv, site-ul oficial al competiţiei.