EUROVISION 2014. Conchita Wurst, invitată în România pentru PARADA HOMOSEXUALILOR

Conchita Wurst, câştigătoarea Eurovisionului, a fost invitată de către deputatul Remus Cernea să participe la parada homosexualilor, Gay Pride, organizată în luna iunie a acestui an.

12 mai 2014, 14:05
EUROVISION 2014. Conchita Wurst, invitată în România pentru PARADA HOMOSEXUALILOR

„Conchita Wurst a câştigat Eurovisionul graţie unor calităţi artistice excepţionale, a unei piese foarte frumoase şi a unei imagini care transmite un mesaj de libertate şi de respect pentru diferenţă. Succesul ei are, aşadar, o valoare muzicală, dar reprezintă şi un mesaj de schimbare a mentalităţilor retrograde. Faptul că a primit atât de multe voturi din majoritatea ţărilor europene demonstrează că acest val de deschidere este din ce în ce mai amplu şi mai puternic.

Anul trecut, la Gay Pride, am avut onoarea şi bucuria să particip şi alături de Ulrike Lunacek care este membră a Parlamentului European din partea Partidului Verde austriac, care a răspuns invitaţiei mele de a veni la Bucureşti.

Îi voi adresa şi Conchitei Wurst invitaţia de a veni la Gay Pride pe 7 iunie. Dacă agenda nu îi va permite să ajungă atunci, sper totuşi să ne viziteze cât de curând, cu un alt prilej. După cum se ştie, în ţara noastră bătălia pentru schimbarea mentalităţilor este de asemenea, în curs. Prezenţa ei aici sunt convins că va reprezenta un sprijin pentru grăbirea lucrurilor în sensul respectului pentru diferenţă şi libertate”, se arată în comunicatul transmis de Remus Cernea.

VEZI ŞI EUROVISION 2014. Controversata CONCHITA WURST, în lenjerie intimă. Vezi cum arată GALERIE FOTO