EUROVISION 2014. Naomy: Eurovision nu o să întrebe pe nimeni ce identitate are. O să te întrebe de talent

Naomy, travestitul care concurează în Selecţia Naţională pentru Eurovision 2014 cu piesa "Dacă tu iubeşti", a declarat că a considerat că anul acesta este momentul potrivit pentru a se înscrie în competiţie, pentru care nu contează identitatea artiştilor, ci talentul lor.

26 feb. 2014, 13:42
EUROVISION 2014. Naomy: Eurovision nu o să întrebe pe nimeni ce identitate are. O să te întrebe de talent

Eurovision, Mamaia, Cerbul de Aur… (acolo – n.r.) nu o să întrebe pe nimeni ce culoare ai şi ce identitate. O să te întrebe de talent. Dacă îl ai cu tine, rămâi, dacă nu, pleci acasă. În competiţie nu poţi să vii să spui „Sunt Sharon Stone”. Acolo poţi să vii, să cânţi beton şi să pleci. Nu mă interesează de nimeni şi de nimic. Nu mi-e frică de nimeni şi de nimic„, a declarat Naomy pentru Agerpres.

Travestitul locuieşte de doi ani în Elveţia.

Mi-am găsit liniştea sufletească pe care o căutam de 36 de ani. (…) Acolo vreau să mă stabilesc. Deja mă zbat să îmi iau şederea, paşaportul şi tot ce ţine de cetăţenie. Nu e atât de uşor cum am crezut eu„, a spus Naomy care cântă într-un club de noapte în această ţară.

CITEŞTE ŞI EUROVISION 2014. SCANDAL FĂRĂ PRECEDENT. Unele voci acuză că se cunoaşte deja piesa câştigătoare

Naomy spune că a ales să participe la Selecţia Naţională Eurovision cu o piesă în limba română din „patriotism”.

Eu sunt o vorbitoare de limba română. Sunt o patrioată, chiar dacă locuiesc în Elveţia. Cred că o piesă în limba ta maternă înseamnă foarte mult„, a adăugat Naomy.

Naomy spune că a plecat din România din cauza oamenilor.

Pe mine m-a expulzat lumea. Nu vreau să dau o notă (societăţii româneşti – n.r.) O să dau o notă sâmbătă, după ce plec din România. Lumea s-a schimbat. Oamenii nu mă mai recunosc cu uşurinţă pe stradă. Şi eu m-am schimbat , nu mai sunt o nebună ca înainte când credeam că toată lumea are ceva cu mine. Nu avea nimeni nimic. Trebuia să mă schimb, să îmi găsesc liniştea sufletească, să fiu mai coerentă în ceea ce spun, în ceea ce fac„, a adăugat Naomy.

Naomy se numără printre cei 12 artişti care concurează, sâmbătă, în finala naţională Eurovision, la Braşov. Cântecul ales va reprezenta România la concursul Eurovision, care se va desfăşura la Copenhaga, Danemarca pe 6, 8 şi 10 mai. România va participa în cea de-a doua semifinală a concursului, cea din 8 mai, alături de Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, Slovenia, Belarus, Grecia şi Elveţia.