EUROVISION 2014: Numerele de telefon din străinătate la care pot fi votaţi Paula şi Ovi în FINALA EUROVISION

EUROVISION 2014: Câştigătorul concursului Eurovision de anul acesta va fi stabilit în Marea Finală de sâmbătă noapte, care va fi transmisă live de TVR de pe B&W Hallerne din Copenhaga.

10 mai 2014, 07:10

În total, reprezentanţii a 26 de ţări luptă pentru marele titlu al cântecului european. Un eveniment ce reuneşte cântăreţi din întreaga lume şi care a fost asociat deseori cu interese geopolitice în ceea ce priveşte voturile juriilor, Eurovision este o desfăşurare de forţe atât din punct de vedere organizatoric, cât şi din punctul de vedere al promovării media.

Finala începe la 22,00, ora României, fiind transmisă în direct pe TVR, şi aduce show-urile deja cunoscute publicului din cele două semifinale (în urma cărora s-au calificat câte 10 concurenţi) dar şi, în premieră, spectacolele ţărilor calificate automat în finală.

EUROVISION 2014: Cei care se vor întâlni pentru prima dată cu publicul Eurovision direct în marea finală sunt reprezentanţii Marii Britanii, Franţei, Germaniei, Spaniei şi Italiei (cei mai mari finanţatori ai concursului, cunoscuţi ca ‘Marele 5’) şi Basim, reprezentantul Danemarcei, ţara gazdă. Molly, reprezentanta Marii Britanii, a urcat pentru prima dată pe scena B&W Hallerne vineri, la prima repetiţie cu public, iar Twin Twin, reprezentanţii Franţei, care vor cânta ‘Moustache’, au făcut show până şi la conferinţa de presă, unde s-au urcat pe mese, au făcut tumbe şi au imitat dansul concurenţilor Islandei alături de un jurnalist.

Finala Eurovision 2014 reuneşte artişti diferiţi, de la muzicieni cu pregătire clasică până la cele mai tinere concurente de anul acesta, surorile Tolmachevi din Rusia (care au câştigat, în 2006, Eurovision Junior, ce a avut loc în România), până la personajul Conchita Wurst, creat de actorul austriac Tom Neuwirth, o femeie senzuală cu barbă, care şi-a împlinit visul de a cânta pe scena Eurovision.

EUROVISION 2014: Joi noapte, după ultima semifinală, organizatorii au stabilit ordinea intrării în concurs. România intră în Marea Finală Eurovision cu numărul de concurs şase. Astfel, Paula Seling şi Ovi vor cânta ‘Miracle’ în prima parte a Marii Finale Eurovision.

În concurs vor intra, în această ordine: Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Islanda, Norvegia, România, Armenia, Muntenegru, Polonia, Grecia, Austria, Germania, Suedia, Franţa, Rusia, Italia, Slovenia, Finlanda, Spania, Elveţia, Ungaria, Malta, Danemarca, Olanda, San Marino, Marea Britanie.

Show-ul finalei, ce va dura 3 ore şi jumătate şi va fi transmis în direct pentru un public estimat de 100 de milioane de telespectatori din 37 de ţări, începe cu interpretarea reprezentantei Ucrainei, pentru a se încheia cu ‘Power to the people’, refrenul piesei din Marea Britanie, ‘Children of the Universe’.

Deja 50 la sută din punctajul pentru concurenţii din finală a fost acordat vineri seară, la repetiţia a doua, unde juriile de experţi din cele 26 de ţări participante au acordat note pentru prestaţiile artiştilor. Notele vor rămâne secrete până la anunţarea rezultatelor finale, în noaptea de sâmbătă. Notele experţilor vor fi completate de punctajul acordat în urma votului publicului. Publicul din ţările participante va vota într-un interval de 15 minute, de când gazdele spectacolului vor anunţa ‘Start vot!’. Fanii pot vota prin sms, telefon sau aplicaţia specială Eurovision, dar nu pentru ţara din care votează.