EUROVISION 2014: O româncă în juriul de la FINALA EUROVISION 2014

EUROVISION 2014: Nicoleta Matei (Nico) face parte din juriul internaţional de specialitate al Eurovision 2014, unde va reprezenta România alături de Mădălin Voicu, Mirela Fugaru, Călin Geambaşu şi Mihai Stoica, informează site-ul oficial al evenimentului.

03 mai 2014, 21:53
EUROVISION 2014: O româncă în juriul de la FINALA EUROVISION 2014

EUROVISION 2014: Nico a reprezentat România la Eurovision alături de Vlad Miriţă, în 2008. Mădălin Voicu va fi preşedintele juriului român, potrivit eurovision.tv.

Pentru prima dată în istoria Eurovision, numele membrilor juriului internaţional au fost dezvăluite înainte de spectacolele live. Fiecare juriu din ţările respective este format din cinci membri, iar notele acordate de aceştia vor fi publicate după Marea Finală din 10 mai.

În premieră, în anul în care Eurovision se desfăşoară la Copenhaga, European Broadcasting Union (EBU) şi Eurovision Song Contest Reference Group au decis să prezinte juriul de experţi în avans, pentru o mai bună transparenţă.

EUROVISION 2014: Fiecare membru al juriului a semnat o declaraţie potrivit căreia se obligă să voteze în mod individual. Criteriile după care juriul de profesionişti votează sunt: capacitatea vocală a concurenţilor, calitatea spectacolului de pe scenă, impresia generală a spectacolului. Vârsta medie a juraţilor este de 40 de ani. Juriul internaţional este compus din 79 de femei şi 106 bărbaţi.

Telespectatorii din cele 37 de ţări participante sunt invitaţi să voteze cântecele preferate (fără posibilitatea de a vota propria ţară), prin televoting – prin telefon, sms, sau aplicaţia specială Eurovision. Procesul este monitorizat şi validat de experţi. Votul telespectatorilor şi votul juriului de specialitate au valoare egală în clasificarea pieselor. Maximul de puncte acordate este 12. Piesa de pe locul 2 primeşte 10 puncte, cea de pe locul al treilea 8 puncte, iar restul clasamentului este completat de piese care primesc de la 7 puncte la 1 punct.

EUROVISION 2014: România este reprezentată, anul acesta de Paula Seling şi Ovi, cu piesa ‘Miracle’. Cei doi vor intra în concurs în cea de-a doua semifinală, pe 8 mai, cu numărul 15.

Cele două semifinale Eurovision, de pe 6 şi 8 mai şi Marea Finală de pe 10 mai vor fi transmise în direct de TVR1, începând cu ora 22,00. TVR1 este singura televiziune din România care transmite concursul.

EUROVISION 2014. Cu doar câteva ore înainte de a pleca spre Copenhaga, Paula Seling și Ovi, reprezentanții României la Eurovision, au fost invitați speciali la Magic Start. Cei doi artiști au vorbit despre emoțiile pe care le încearcă înaintea competiției muzicale europene și le-au cerut românilor să-i susțină în marea finală.

EUROVISION 2014. Paula și Ovi le-au mărturisit românilor că, înainte de a urca pe scena de la Copenhaga, își vor încălzi vocile foarte bine, informează Kiss FM. „După ce ne încălzim vocile, eu, cel puțin, tac” a spus Paula.

Citeşte şi EUROVISION 2014. Nici Ovi nu pariază pe România la concursul de la Copenhaga. Vezi motivul

„Să ne fiți alături pe 8 și pe 10 mai! Avem nevoie de voi, avem nevoie de rugăciuni. Să dea Dumnezeu ca România să se claseze pe un loc foarte, foarte bun, iar asta depinde foarte mult de voi, depinde de felul în care ne susțineți” a declarat cântâreața.

„Nu uitați că orice succes de-al nostru este succesul tuturor” a completat și Ovi.

Citeşte şi EUROVISION 2014. Paula Seling şi Ovi au lansat videoclipul piesei Miracle VIDEO

EUROVISION 2014. Paula Seling a mărturisit că acum are mai multe emoții decât la precedenta participare la Eurovision. „Mi se pare că responsabilitatea e mai mare și, pentru mine, e normal să fie așa, să fii comparat cu tine în trecut”, a afirmat artista.

Citeşte şi EUROVISION 2014: Guvernul dă bani pentru participarea României

„Noi simțim că experiența precedentă ne ajută. Eu sunt foarte gata de luptă și de abia aștept să mă urc pe scenă” a declarat Ovi.