EUROVISION 2014: Secretul Paulei Seling pentru a ajunge în FINALA EUROVISION

EUROVISION 2014. Joi seară, de la ora 21.00, Paula Seling şi Ovi vor urca pe scena Eurovision având numărul 16 şi vor lupta cu artişti din Malta, Israel, Norvegia, Georgia, Polonia, Austria, Lituania, Finlanda, Irlanda, Belarus, Macedonia, Elveţia, Grecia şi Slovenia pentru finala din 10 mai.

10 mai 2014, 17:14

EUROVISION 2014: După ce ziua de miercuri a fost plină, având repetiţia cu costume de la ora 15.00 şi repetiţia pentru juriu de la 21.00, joi, reprezentanţii ţării noastre se axează doar pe show-ul din această seară, scrie ziarulring.ro.

Citeşte şi Eurovision 2014: Care sunt ţările care concurează, joi, în semifinala a doua VIDEO

„Am crezut în piesa «Miracle», şi în Paula Seling, şi în Ovi încă de la selecţia naţională. Sunt convins că vom trece de semifinală şi că avem şanse să ne calificăm în primele trei locuri. Nu vreau să mă lansez în declaraţii legate de câştigarea trofeului, dar e foarte bine să fim optimişti”, a declarat Mădălin Voicu, preşedintele juriului Eurovision România.

Citeşte şi EUROVISION 2014: Paula Seling şi Ovi cântă astăzi în Semifinala a doua VIDEO

Compozitorul piesei care a reprezentat România anul trecut la Eurovision, Cristian Faur, a dezvăluit că Paula Seling crede foarte tare în puterea lui Dumnezeu. „Când mă pregăteam să-i prezint, prin telefon, lista mea cu cele mai profunde şi frumoase urări de succes pentru Eurovision, Paula m-a oprit şi mi-a spus: «Doar să zici Tatăl Nostru de trei ori pentru noi»”, a mărturisit acesta pe contul său de socializare.

Citeşte şi EUROVISION 2014: Rusia şi Ucraina merg în finală. Paula Seling şi Ovi concurează joi

EUROVISION 2014. Cum Eurovision si-a castigat notorietatea, intr-un fel sau altul, si in Romania, caselor de pariuri n-avea cum sa scape o astfel de desfasurare de forte si pasiuni.

In viziunea bookmakerilor britanici de la Stanleybet, Romania este favorita Semifinalei 2 a editiei din acest an a concursului EUROVISION 2014 alaturi de Norvegia, ambele primind o cota de 2,50 pentru castigarea Semifinalei. Mai multe cote la acest eveniment gasiti in oferta de pariuri Stanleybet.

EUROVISION 2014: Spectacolul, care include o apariţie în premieră în istoria Eurovision – un show al Australiei, în pauza concursului – va fi prezentat de Nikolaj Koppel, Pilou Asbak şi Lise Ronne, scrie Agerpres. 

În total, 15 cântece se vor întrece, şi de data aceasta, pentru 10 locuri în concursul de sâmbătă. Ţările care concurează în Semifinala a doua sunt, în ordinea intrării în competiţie: 1. Malta: ‘Coming Home’ de Firelight, 2. Israel: ‘Same Heart’ de Mei Finegold, 3. Norvegia: ‘Silent Storm’ de Carl Espen, 4. Georgia: ‘Three Minutes To Earth’ de The Shin şi Mariko, 5. Polonia: ‘My S³owianie – We Are Slavic’ de Donatan şi Cleo, 6. Austria: ‘Rise Like A Phoenix’ de Conchita Wurst, 7. Lituania: ‘Attention’ de Vilija Mataèiunaite, 8. Finlanda: ‘Something Better’ de Softengine, 9. Irlanda: ‘Heartbeat’ de Can-Linn feat Kasey Smith, 10. Belarus: ‘Cheesecake’ de Teo, 11. Macedonia: ‘To The Sky’ de Tijana, 12. Elveţia: ‘Hunter Of Stars’ de Sebalter, 13. Grecia: ‘Rise Up’ de Freaky Fortune feat Riskykidd, 14. Slovenia: ‘Round And Round’ de Tinkara Kovaè, 15. România: ‘Miracle’ de Paula Seling şi Ovi. 

Notele juriilor din 18 ţări au fost acordate miercuri seară, când a avut loc ultima repetiţie dinaintea semifinalei. Joi, în ultimele 15 minute ale spectacolului ce va fi transmis live, este rândul publicului să îşi voteze favoriţii. În evaluarea Eurovision, votul publicului şi votul juriului de specialitate contează în egală măsură. Cei care doresc să se exprime în acest sens pot vota prin sms, telefon sau cu ajutorul aplicaţiei speciale Eurovision. Votul nu poate fi acordat ţării din care sună votantul. 

EUROVISION 2014: In prezent, Paula se afla pe locul al doilea, cu 17.28% din voturi, in topul celor mai frumoase cantarete de la editia din acest an a Eurovision, fiind depasita de reprezentanta Irlandei, Kasey Smith (17.37% din voturi), în acest sondaj realizat de wiwibloggs.com.

Potrivit acestui site, nu este un miracol ca Paula Seling se afla printre favoritele la titlul „Next Top Model” la Eurovision 2014, facandu-se totodata aluzie la melodia „Miracle” cu care frumoasa noastra compatrioata si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), reprezentantii Romaniei, concureaza la editia din acest an a concursului.

EUROVISION 2014: România, clasată cu şansa a cincea în Semifinala a doua, la bursa de pariuri

EUROVISION 2014: În total, marţi, în prima semifinală, 16 ţări au concurat pentru 10 locuri în finală. Gazdele concursului de pe 6, 8 şi 10 mai sunt Nikolaj Koppel, Pilou Asbak şi Lise Ronne.

Artiştii din prima semifinală au fost, în ordinea intrării în concurs: 1. Armenia, cu piesa ‘Not Alone’ interpretată de Aram MP3, 2. Letonia, cu ‘Cake To Bake’, de Aarzemnieki, 3.Estonia, cu ‘Amazing’ de Tanja, 4. Suedia, cu ‘Undo’ de Sanna Nielsen, 5. Islanda, cu ‘No Prejudice’ de Pollapönk, 6. Albania, cu ‘One Night’s Anger’ de Hersi, 7. Rusia, cu ‘Shine’ de Tolmachevy Sisters, 8. Azerbaidjan, cu ‘Start A Fire’ de Dilara Kazimova, 9. Ucraina, cu ‘Tick-Tock’ de Mariya Yaremchuk, 10. Belgia, cu ‘Mother’ de Axel Hirsoux, 11. Moldova, cu ‘Wild Soul’ de Cristina Scarlat, 12. San Marino, cu ‘Maybe (Forse)’ de Valentina Monetta, 13. Portugalia, cu ‘Quero Ser Tua’ de Suzy, 14. Olanda, cu ‘Calm After The Storm’ de The Common Linnets, 15. Muntenegru, cu ‘Moj Svijet’ de Sergej &Aelig;etkoviæ şi Ungaria, cu ‘Running’ de András Kállay-Saunders.

Juriile de experţi şi-au dat notele pentru interpretările celor 16 luni noaptea, la cea de-a treia repetiţie cu costume. Juriile care au decis sunt din ţările participante în această etapă, plus jurii din Spania, Franţa şi Danemarca. Juriul din fiecare ţară este format din cinci profesionişti din industria muzicii care votează individual. Votul juriului a contat în proporţie de 50 la sută, iar acestuia i s-a adăugat televotul publicului, în ultimele 15 minute ale show-ului. Telespectatorii pot vota şi în Semifinala 2 şi în Marea Finală, prin aplicaţia specială Eurovision, telefon sau SMS pentru participanţii din show, cu excepţia reprezentanţilor ţării din care sunt.

În cazul în care există egalitate, câştigă artiştii care au avut mai multe televoturi.

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovi, concurează în cea de-a doua semifinală, pe 8 mai, cu numărul 15.

TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi tvrplus.ro au transmis în direct prima semifinală Eurovision 2014, de la ora 22,00 şi vor transmite şi Semifinala a doua şi Marea Finală de pe 10 mai.

EUROVISION 2014: Paula Seling şi Ovi vor reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Copenhaga (Danemarca), cu piesa „Miracle”, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision. 

EUROVISION 2014: SEMIFINALA 1

EUROVISION 2014: Suedia este reprezentată de Sanna Nielsen, cu melodia „Undo”

EUROVISION 2014: Albania – Hersi va interpreta melodia ” One Night’s Anger”

EUROVISION 2014: Islanda va fi reprezentată de trupa Pollapönk, care va cânta „No prejudice”

EUROVISION 2014: Rusia – Duo-ul Tolmachevy Sisters va interpreta melodia „Shine”

EUROVISION 2014: Letonia se prezintă la EUROVISION cu melodia „Cake to bake” a trupei Aarzemnieki.

EUROVISION 2014: Azerbaidjan – Dilara Kazimova va cânta „Start A Fire”

EUROVISION 2014: Armenia este reprezentată de Aram MP3, cu „Not Alone”

EUROVISION 2014: Estonia – Tanja va cânta melodia „Amazing”

EUROVISION 2014: Pentru Belgia va urca pe scena de la EUROVISION Axel Hirsoux, care va interpreta „Mother”

EUROVISION 2014: Ungaria va fi reprezentată pe scena de la Copenhaga de Andras Kallay, cu melodia „Running

EUROVISION 2014: Republica Moldova se prezintă la Copenhaga cu melodia „Wild soul”, în interpretarea Cristinei Scarlat

EUROVISION 2014: Muntenegru – Sergej Ćetković va cânta „Moj Svijet”

EUROVISION 2014: San Marino – Valentina Monetta va interpreta melodia „Maybe”

EUROVISION 2014: Pentru Portugalia va urca pe scena EUROVISION Suzy, care va cânta „Quero ser tua”

EUROVISION 2014: Ucraina va fi reprezentată de Mariya Yaremchuk, cu melodia „Tick-Tock”

EUROVISION 2014: Trupa „The Common Linnets” va reprezenta Olanda pe scena EUROVISION 2014, cu melodia „Calm after the storm”

EUROVISION 2014: SEMIFINALA 2

Carl Espen Thorbjørnsen va cânta pentru Norvegia melodia „Silent Storm”

EUROVISION 2014: Israel se prezintă cu melodia „Same Heart”, în interpretarea lui Mei Finegold

EUROVISION 2014: Georgia – The Shin and Mariko vor cânta „Three minutes to Earth”

EUROVISION 2014: Austria – Conchita Wurst va interpreta piesa „Rise Like A Phoenix”

EUROVISION 2014: Lituania – Vilija Matačiūnaitė va cânta „Attention”

EUROVISION 2014: Polonia se prezintă cu melodia „My Słowianie – We Are Slavic”, interpretată de Donatan & Cleo

EUROVISION 2014: Malta este reprezentată de trupa Firelight, care va cânta „Coming Home”

EUROVISION 2014: Macedonia – Tijana va interpreta piesa „To the sky”

EUROVISION 2014: Finlanda – Trupa Softengine, cu melodia „Something better”

EUROVISION 2014: Irlanda va fi reprezentată de Can-Linn (featuring Kasey Smith), cu „Heartbeat”

EUROVISION 2014: Pentru România vor urca pe scena de la EUROVISION Paula Seling şi OVI, cu piesa „Miracle”

EUROVISION 2014: Slovenia – Tinkara Kovač va cânta „Round and round”

EUROVISION 2014: Pentru Belarus va urca pe scena EUROVISION 2014 Teo, care va interpreta piesa „Cheesecake”

EUROVISION 2014: Grecia – Freaky Fortune feat. RiskyKidd vor cânta „Rise up”

EUROVISION 2014: Elveţia este ultima participantă din semifinale, cu piesa „Hunter of stars”, în interpretarea lui Sebalter

EUROVISION 2014: Ţările care s-au calificat direct în FINALA EUROVISION de pe 10 mai:

Danemarca: Basim – Cliche Love Song

EUROVISION 2014: Franţa: TWIN TWIN – Moustache

EUROVISION 2014: Germania: Elaiza – It is right

EUROVISION 2014: Italia: Emma – La Mia Città

EUROVISION 2014: Spania: Ruth Lorenzo – Dancing in the rain

EUROVISION 2014: Marea Britanie: Molly – Children of the Universe

EUROVISION 2014: se va desfăşura în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”.