EUROVISION 2014: Veste EXCELENTĂ pentru România înainte de FINALA EUROVISION 2014

EUROVISION 2014: Şefa delegaţiei României la Eurovision, Liana Stanciu, declară că spectacolul pe care Ovi şi Paula Seling îl vor susţine joi seară, în a doua semifinală a concursului, începe să prindă forma dorită de artişti. Românii intră ultimii în concurs. 

08 mai 2014, 12:38
EUROVISION 2014: Veste EXCELENTĂ pentru România înainte de FINALA EUROVISION 2014

EUROVISION 2014: ‘Aşteptăm astăzi (joi – n.r.), la ora 15,00, la repetiţia de dinainte de semifinală, încă nişte retuşuri, încă nişte lucruri care nu au fost la parametrii pe care îi doream. Însă spectacolul începe să arate aşa cum am sperat’, a declarat joi dimineaţă Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision, potrivit unui comunicat al TVR transmis AGERPRES.

EUROVISION 2014: Totul despre finala EUROVISION 2014

Cei doi artişti au fost notaţi miercuri seară, la cea de-a doua repetiţie cu costume, de juriul de specialitate. Pe 8 mai, ora 22,00, TVR 1, TVR HD, TVR+, TVR Internaţional vor prezenta în direct competiţia şi, implicit, evoluţia Paulei Seling şi a lui Ovi pe scena Eurovision.

Deşi spectacolul live al celei de-a doua semifinale Eurovision are loc joi, cei 15 concurenţi au fost notaţi de juriile de specialitate în seara zilei de miercuri, la cea de-a doua repetiţie cu public. Fără a fi difuzată, repetiţia a doua cu costume este la fel de importantă, întrucât juriul îşi exprimă votul, ca şi evoluţia din spectacolul televizat, când votează publicul. Votul juriului contează în proporţie de 50%.

‘Paula şi Ovi au cântat excepţional. Sperăm că juriul a acordat note mari pentru prestaţia României aseară’, a spus Liana Stanciu.

Transmisiunea de la B&W Hallerne va fi precedată de Studio Eurovision, emisiune prezentată de Nicolle Stănese.

EUROVISION 2014: Paula Seling şi Ovi au a 15-a poziţie în concurs, ultima. Dacă se vor califica, românii vor urca pe scena de la Copenhaga şi în finala din 10 mai.

‘Repetiţia generală cu notarea juriului a mers bine: partea audio, cea importantă în seara respectivă, a fost cum ne-am dorit. Din păcate, la efecte şi decupaj am avut surprize care ne-au făcut să ne întrebăm de ce nu am fost lăsaţi să aplicăm metoda noastră de la selecţia naţională de proiecţie a hologramei. Sperăm ca şi impactul vizual să fie cel puţin la fel de bun cum ni s-a promis. Trebuie să fie un moment miraculos’, declară Paula Seling, cu câteva ore înainte de intrarea în semifinală.

Ovi este optimist în privinţa celei de-a doua participări a României la Eurovision în actuala formulă: ‘După 10 luni de muncă intensă, a venit şi ziua în care vom cânta şi prezenta piesa noastră, ‘Miracle’, pe scena din Copenhaga. Suntem pregătiţi, suntem entuziaşti şi gata să arătăm Europei că suntem un duet care are experienţă de scenă şi nu am revenit în competiţia Eurovision de anul acesta doar să mai bifăm o apariţie în acest concurs. Ne dorim chiar să scriem istorie pentru România!’, a spus acesta.

EUROVISION 2014: Show-ul produs de televiziunea naţională daneză împreună cu EBU va fi urmărit joi de 11,000 de spectatori aflaţi în sala de la B&W Hallerne, dar şi de milioane de telespectatori din lumea întreagă. Românii din ţară nu pot vota pentru Paula Seling & Ovi, în schimb, românii din diaspora le pot acorda voturile, urmărind concursul la postul naţional de televiziune în ţara unde locuiesc şi urmând instrucţiunile anunţate.

EUROVISION 2014: Cum se votează

În semifinala a doua au drept de vot doar telespectatorii aflaţi în ţările participante, precum şi cei din Italia, Marea Britanie, Germania. Joi seară concurează: Firelight din Malta, Mei Finegold din Israel, Carl Espen din Norvegia, The Shin and Mariko din Georgia, Donatan & Cleo din Polonia, Conchita Wurst din Austria, Vilija Mataciunaite din Lituania, Softengine din Finlanda, Can-Linn (featuring Kasey Smith) din Irlanda, Teo din Belarus, Tijana din Macedonia, Sebalter din Elveţia, Freaky Fortune feat. Risky Kidd din Grecia, Tinkara Kovac din Slovenia şi Paula Seling & Ovi din România. Primele 10 clasificate, în urma voturilor exprimate de juriul de specialitate şi acordate de public, intră în finală. Votarea începe după ultima piesă din concurs şi durează zece minute. 

Eurovision a fost un cuvânt asociat, de la naştere, cu paietele, strălucirea până la tonuri ţipătoare, uneori politica din spatele votului pentru artişti şi, pe scurt, glamour-ul. 

Până când vor fi anunţaţi câştigătorii, ca în fiecare an, în spaţiul de show curg pariurile şi încurajările. Dar dacă cineva ar fi fost întrebat, în urmă cu un an, dacă pariază că în 2014 cel mai longeviv şi unul dintre cele mai complexe show-uri tv va fi creat într-un spaţiu ce pare, de la distanţă, un hambar imens, pe o insulă retrasă din Copenhaga, probabil răspunsul ar fi fost ‘nu’. 

De săptămâna trecută, în jurul B&W Hallerne – ce a devenit, din hală a unui şantier naval dintr-o zonă retrasă a Copenhagăi, sală de spectacole – podelele de lemn duduie sub picioarele echipelor de jurnalişti, în graba celor ce au grijă ca artiştilor să nu le lipsească nimic, în timp ce transmisiile tv şi radio curg exact, fără cusur. Miercuri, la prima repetiţie cu public a concurenţilor din Semifinala a doua, podelele au duduit şi mai tare, sub picioarele a sute de copii care s-au adunat în arenă pentru Eurovision School Contest, aşezaţi în sectoarele ce au primit nume după câştigătorii Eurovision ai anilor trecuţi. 

Cu câteva minute înainte de intrarea pe scenă a celor 15 concurenţi din Semifinala a doua, amestecul de micuţi care ţipau din locurile lor şi echipe tv care se pregăteau de înregistrări, transmisii în direct sau ‘selfie’-uri era, în sine, un spectacol de urmărit. Astfel, sutele de copii au devenit primii spectatori ai repetiţiei show-ului de joi seară, când va fi transmisă în direct cea de-a doua semifinală. 

EUROVISION 2014: Cum a fost la repetiţii

Prima repetiţie a semifinalei i-a lăsat pe cei prezenţi să ‘tragă cu ochiul’ la ce se va întâmpla în ziua show-ului. Recuzita spectacolului include o barcă cu pânze, o trambulină, pentru reprezentaţia Greciei, pe care unul din artişti va sări în timp ce cântă, flautul Tinkarei Kovac, reprezentanta Sloveniei, scripca elveţianului Sebalter şi, evident, pianul circular al românilor Paula Seling şi Ovi, care închid concursul, ei intrând pe scenă cu numărul 15. 

Show-urile variază de la interpretările solo, însoţite doar de jocuri de lumini, până la artificii spectaculoase de pe scenă. Astfel, la repetiţie, controversatul personaj Conchita Wurst, care a purtat o rochie strălucitoare, de sirenă a ridicat sala în picioare, cu ‘Rise Like a Phoenix’. Cei care intră în concurs cu numărul 1, Firelight, reprezentanţii Maltei, au emoţionat prin proiecţiile de pe imensul zid al scenei, la piesa ‘Coming Home’ iar Teo, din Belarus, a adus, alături de el, pe scenă, dansatori ‘la patru ace’, pentru piesa ‘Cheesecake’.

Reprezentantul Norvegiei, Carl Espen, a preferat să se axeze mai mult pe impresia pe care o face vocea sa, decât pe dans şi artificii scenice, în timp ce reprezentanţii Greciei s-au dat la propriu peste cap în aer, pentru voturi, în spectacolul lor. 

Ultima doză de energie a publicului format în majoritate din copii a fost smulsă de apariţia reprezentanţilor României, Paula Seling şi Ovi. 

Cu un spectacol de lumini coordonat la secundă şi intervenţii la pianul rotund care îi însoţeşte pe scenă, cei doi au preferat ca holograma Paulei Seling din timpul show-ului să fie proiectată pe ecranele din arenă şi în spectacolul TV şi nu direct pe scenă. 

Prima repetiţie cu public a fost urmată de show-ul pentru juriu, care a acordat puncte concurenţilor. Joi seara este rândul publicului să voteze, în ultimul sfert de oră al spectacolului transmis în direct. În România, Semifinala a doua Eurovision, dar şi finala de pe 10 mai pot fi văzute în direct la TVR. 

EUROVISION 2014: Pe primul loc la ‘bursa de pariuri’ a presei acreditate se clasează Grecia, care la ora 11 avea înregistrate 398 de voturi. Pe poziţia a doua în preferinţele presei se regăseşte Israelul, cu 390 de voturi, urmat de Norvegia, cu 382 de voturi şi Austria, cu 364 de voturi. România a primit 355 de voturi.

Jurnaliştii acreditaţi sunt invitaţi să voteze cele zece ţări pe care le doresc în finala de pe 10 mai. Paula Seling şi Ovi au miercuri repetiţiile cu costume pentru semifinala de joi.

EUROVISION 2014: In prezent, Paula se afla pe locul al doilea, cu 17.28% din voturi, in topul celor mai frumoase cantarete de la editia din acest an a Eurovision, fiind depasita de reprezentanta Irlandei, Kasey Smith (17.37% din voturi), în acest sondaj realizat de wiwibloggs.com.

Potrivit acestui site, nu este un miracol ca Paula Seling se afla printre favoritele la titlul „Next Top Model” la Eurovision 2014, facandu-se totodata aluzie la melodia „Miracle” cu care frumoasa noastra compatrioata si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), reprezentantii Romaniei, concureaza la editia din acest an a concursului.

EUROVISION 2014: România, clasată cu şansa a cincea în Semifinala a doua, la bursa de pariuri

 

EUROVISION 2014: În total, marţi, în prima semifinală, 16 ţări au concurat pentru 10 locuri în finală. Gazdele concursului de pe 6, 8 şi 10 mai sunt Nikolaj Koppel, Pilou Asbak şi Lise Ronne.

Artiştii din prima semifinală au fost, în ordinea intrării în concurs: 1. Armenia, cu piesa ‘Not Alone’ interpretată de Aram MP3, 2. Letonia, cu ‘Cake To Bake’, de Aarzemnieki, 3.Estonia, cu ‘Amazing’ de Tanja, 4. Suedia, cu ‘Undo’ de Sanna Nielsen, 5. Islanda, cu ‘No Prejudice’ de Pollapönk, 6. Albania, cu ‘One Night’s Anger’ de Hersi, 7. Rusia, cu ‘Shine’ de Tolmachevy Sisters, 8. Azerbaidjan, cu ‘Start A Fire’ de Dilara Kazimova, 9. Ucraina, cu ‘Tick-Tock’ de Mariya Yaremchuk, 10. Belgia, cu ‘Mother’ de Axel Hirsoux, 11. Moldova, cu ‘Wild Soul’ de Cristina Scarlat, 12. San Marino, cu ‘Maybe (Forse)’ de Valentina Monetta, 13. Portugalia, cu ‘Quero Ser Tua’ de Suzy, 14. Olanda, cu ‘Calm After The Storm’ de The Common Linnets, 15. Muntenegru, cu ‘Moj Svijet’ de Sergej &Aelig;etkoviæ şi Ungaria, cu ‘Running’ de András Kállay-Saunders.

Juriile de experţi şi-au dat notele pentru interpretările celor 16 luni noaptea, la cea de-a treia repetiţie cu costume. Juriile care au decis sunt din ţările participante în această etapă, plus jurii din Spania, Franţa şi Danemarca. Juriul din fiecare ţară este format din cinci profesionişti din industria muzicii care votează individual. Votul juriului a contat în proporţie de 50 la sută, iar acestuia i s-a adăugat televotul publicului, în ultimele 15 minute ale show-ului. Telespectatorii pot vota şi în Semifinala 2 şi în Marea Finală, prin aplicaţia specială Eurovision, telefon sau SMS pentru participanţii din show, cu excepţia reprezentanţilor ţării din care sunt.

În cazul în care există egalitate, câştigă artiştii care au avut mai multe televoturi.

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovi, concurează în cea de-a doua semifinală, pe 8 mai, cu numărul 15.

TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi tvrplus.ro au transmis în direct prima semifinală Eurovision 2014, de la ora 22,00 şi vor transmite şi Semifinala a doua şi Marea Finală de pe 10 mai.

EUROVISION 2014: Paula Seling şi Ovi vor reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Copenhaga (Danemarca), cu piesa „Miracle”, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision. 

EUROVISION 2014: SEMIFINALA 1

EUROVISION 2014: Suedia este reprezentată de Sanna Nielsen, cu melodia „Undo”

EUROVISION 2014: Albania – Hersi va interpreta melodia ” One Night’s Anger”

EUROVISION 2014: Islanda va fi reprezentată de trupa Pollapönk, care va cânta „No prejudice”

EUROVISION 2014: Rusia – Duo-ul Tolmachevy Sisters va interpreta melodia „Shine”

EUROVISION 2014: Letonia se prezintă la EUROVISION cu melodia „Cake to bake” a trupei Aarzemnieki.

EUROVISION 2014: Azerbaidjan – Dilara Kazimova va cânta „Start A Fire”

EUROVISION 2014: Armenia este reprezentată de Aram MP3, cu „Not Alone”

EUROVISION 2014: Estonia – Tanja va cânta melodia „Amazing”

EUROVISION 2014: Pentru Belgia va urca pe scena de la EUROVISION Axel Hirsoux, care va interpreta „Mother”

EUROVISION 2014: Ungaria va fi reprezentată pe scena de la Copenhaga de Andras Kallay, cu melodia „Running

EUROVISION 2014: Republica Moldova se prezintă la Copenhaga cu melodia „Wild soul”, în interpretarea Cristinei Scarlat

EUROVISION 2014: Muntenegru – Sergej Ćetković va cânta „Moj Svijet”

EUROVISION 2014: San Marino – Valentina Monetta va interpreta melodia „Maybe”

EUROVISION 2014: Pentru Portugalia va urca pe scena EUROVISION Suzy, care va cânta „Quero ser tua”

EUROVISION 2014: Ucraina va fi reprezentată de Mariya Yaremchuk, cu melodia „Tick-Tock”

EUROVISION 2014: Trupa „The Common Linnets” va reprezenta Olanda pe scena EUROVISION 2014, cu melodia „Calm after the storm”

EUROVISION 2014: SEMIFINALA 2

Carl Espen Thorbjørnsen va cânta pentru Norvegia melodia „Silent Storm”

EUROVISION 2014: Israel se prezintă cu melodia „Same Heart”, în interpretarea lui Mei Finegold

EUROVISION 2014: Georgia – The Shin and Mariko vor cânta „Three minutes to Earth”

EUROVISION 2014: Austria – Conchita Wurst va interpreta piesa „Rise Like A Phoenix”

EUROVISION 2014: Lituania – Vilija Matačiūnaitė va cânta „Attention”

EUROVISION 2014: Polonia se prezintă cu melodia „My Słowianie – We Are Slavic”, interpretată de Donatan & Cleo

EUROVISION 2014: Malta este reprezentată de trupa Firelight, care va cânta „Coming Home”

EUROVISION 2014: Macedonia – Tijana va interpreta piesa „To the sky”

EUROVISION 2014: Finlanda – Trupa Softengine, cu melodia „Something better”

EUROVISION 2014: Irlanda va fi reprezentată de Can-Linn (featuring Kasey Smith), cu „Heartbeat”

EUROVISION 2014: Pentru România vor urca pe scena de la EUROVISION Paula Seling şi OVI, cu piesa „Miracle”

EUROVISION 2014: Slovenia – Tinkara Kovač va cânta „Round and round”

EUROVISION 2014: Pentru Belarus va urca pe scena EUROVISION 2014 Teo, care va interpreta piesa „Cheesecake”

EUROVISION 2014: Grecia – Freaky Fortune feat. RiskyKidd vor cânta „Rise up”

EUROVISION 2014: Elveţia este ultima participantă din semifinale, cu piesa „Hunter of stars”, în interpretarea lui Sebalter

EUROVISION 2014: Ţările care s-au calificat direct în FINALA EUROVISION de pe 10 mai:

Danemarca: Basim – Cliche Love Song

Franţa: TWIN TWIN – Moustache

Germania: Elaiza – It is right

Italia: Emma – La Mia Città

Spania: Ruth Lorenzo – Dancing in the rain

Marea Britanie: Molly – Children of the Universe

Eurovision Song Contest 2014 se va desfăşura în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”.