EUROVISION 2014. Un artist îşi cere banii pe care i-a plătit la înscrierea în competiţie înapoi

EUROVISION 2014. Marius Popa nu a reuşit să treacă de preselecţia Eurovision şi, iritat de faptul că piesa Silviei Dumitrescu a fost preferată de juriu în locul piesei lui, vrea acum să primească cei 200 de lei pe care i-a plătit pentru a se înscrie în competiţie.

27 feb. 2014, 10:32

Marius Popa a trimis o piesă în competiţie, însă nu a reuşit să treacă peste etapa preselecţiilor. Dezamăgit, dar şi enervat de faptul că piesa Silviei Dumitrescu a fost preferată de juriu în locul piesei lui, îşi cere acum banii înapoi pe care i-a plătit pentru înscriere. El i-a trimis o scrisoare directorului TVR.

CITEŞTE ŞI EUROVISION 2014. SCANDAL FĂRĂ PRECEDENT. Unele voci acuză că se cunoaşte deja piesa câştigătoare

„Scrisoare deschisa domnului director al TVR.

Domnule director, numele meu este Marius Popa. Un om… Un om cu pretentii de compozitor care s-a conformat cerintelor formulate pe site-ul eurovision.tvr.ro si care a inscris inspre jurizare (preselectie) un cantec, compozitie originala, la finala nationala Eurovison 2014 organizata de institutia pe care o conduceti. Nu voi comenta criteriile dupa care a fost facuta notarea melodiilor si alegerea pieselor participante, nu am competenta intelegerii acestor criterii. Asa se pare, dupa 15 ani petrecuti activ in aceasta industrie…

Dar, domnule director, am o rugaminte si o intrebare in acelasi timp: va rog sa ma sfatuiti, care este calea legala prin care institutia dumneavoastra imi poate inapoia cei 200 de lei platiti ca taxa de inscriere? Nu de alta dar simt ca am participat la un Caritas de prost gust… Nu am nici macar siguranta ca piesa mea a fost ascultata.

Daca ar fi fost asa, as fi stiut cine a facut parte din juriul care a facut selectia si, mi se pare de bun simt, as fi aflat notele pe care acest cantec (al meu) le-a obtinut in cadrul jurizarii. Tineti totul atat de secret incat imi este foarte greu sa cred ca plicul pe care vi l-am trimis a fost deschis… Nu de alta, dar imi este si mai greu sa cred ca tine de gust ca acest cantec sa fie admis.

Sunt convins de buna credinta care anima actiunile intreprinse de angajatii postului dumneavoastra… Ma rog, al nostru, al romanilor… Dar, domnule director, ca sa nu mai lungim o discutie inutila: imi vreau cei 200 de lei inapoi. Cum sa fac?

Va multumesc frumos!

Cu un respect deosebit,

Marius Popa,
un compozitor obscur cu pretentii de artist”, a scris artistul.