EUROVISION 2015. Aproape 100 de piese înscrise pentru selecţia naţională. Află ce artişti participă

EUROVISION 2015. Zeci de artişti din ţară şi străinătate s-au înscris la concursul Eurovision România. Aproximativ 100 de piese au fost înscrise în concurs. Însă, doar 12 vor ajunge în marea finală şi numai una va reprezenta ţara noastră pe scena din Viena. Piesa câştigătoare va fi aleasă pe 8 martie, la Craiova, într-un spectacol transmis în direct de Televiziunea Română.

09 feb. 2015, 14:00
EUROVISION 2015. Aproape 100 de piese înscrise pentru selecţia naţională. Află ce artişti participă

Aproximativ 100 de piese au ajuns la Televiziunea Româna pentru selecţia naţională. Până pe 11 februarie toate melodiile vor fi ascultate de juriu care trebuie să păstreze în concurs cele mai bune 12 piese, potrivit stiri.tvr.ro.

Toate piesele primite, pe suport CD, sau prin e-mail, sunt în primul rând verificate de comisie în faţa unui notar. Potrivit regulamentului, melodia nu trebuie să depăşească trei minute şi nici să se fi auzit în public înainte de 1 septembrie, anul trecut.

Dacă dosarul nu este complet, concurenţii au la dispoziţie 24 de ore ca să aducă eventuale completări.

Pe 12 februarie vor fi prezentaţi cei 12 finalişti.

Melodia care va reprezenta România la Eurovision va fi aleasă însă pe 8 martie, la Craiova, într-un spectacol transmis în direct de Televiziune Română.

CITEŞTE ŞI EUROVISION 2015. Conchita Wurst vrea să cânte în duet cu Cezar Ouatu

Voltaj, Nicola şi Ovidiu Lipan Ţăndarică sunt doar câţiva dintre artiştii celebri care îşi doresc să urce pe scena Eurovision, în luna mai, la Viena.

Anul acesta, Concursul Eurovision se va desfăşura la Viena. Semifinalele vor fi pe 19 şi 21 mai, iar finala pe 23 mai.

Mai multe detalii, precum şi Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro.