EUROVISION 2019, Televiziunea Română în centrul unui imens scandal. Publicul contestă câştigătoarea aleasă de juriu

EUROVISION 2019. Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019 după ce juriul internaţional din finala Selecţiei Naţionale i-a acordat cel mai mare punctaj, dar organizatorii de la TVR sunt aspru criticaţi deoarece, spun ei, nu s-a ţinut seama suficient de mult de opţiunile publicului, care au dat-o câştigătoare pe Laura Bretan, în timp ce Ester Peony a fost plasată abia a 8-a, din 12 concurenţi.

18 feb. 2019, 10:07
EUROVISION 2019, Televiziunea Română în centrul unui imens scandal. Publicul contestă câştigătoarea aleasă de juriu

EUROVISION 2019. TVR se confruntă cu un val de acuzaţii şi critici, mulţi reproşând că televotingul ar fi trebuit să conteze într-o proporţie mai mare. O altă nemulţumire exprimată este legată de componenţa juriului, în care au fost, în premieră, specialişti străini – Tali Eshkoli (Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019), Emmelie de Forest (laureata ediţiei din 2013), Deban Aderemi şi William Lee Adams (jurnalişti consacraţi în fenomenul ESC), Şerban Cazan(Head of Production HaHaHa Production) şi Alex Calancea (muzician moldovean), considerându-se că aceştia nu aveau niciun interes să aleagă o piesă foarte bună care să reprezinte România la Eurovision, ei apărând interesele ţărilor de unde provin.

EUROVISION 2019. „Laura, tu ești câștigătoarea Eurovision 2019, nu doar a finalei ciudate de la București… rușinică Deban Aderemi și William Lee Adams (wiwibloggs), românii au trimis-o pe Laura în finală, dar voi doi nu… voi doar ați bătut câmpii…„, este unul dintre miile de comentarii. Alţii au fost însă mult mai vehemenţi: „Ceva trebuie făcut. TVR-ul nu mai merita sa organizeze Selecția Eurovision. Dezamăgitor e puțin spus. Cum sa câștige cineva care nu s-a clasat nici măcar pe locul 3 între opțiunile publicului?„, „De ce ati mai aratat votul publicului?! Cel de-al 7-lea jurat? Cand defapt era evident cine va castiga din cauza unui juriu care a vorbit in numele intregii tari. Rusine! Mi-este scarba!„, „Mi se pare că această câştigătoare nu exprimă cu adevărat spiritul nostru ca şi popor. Juriul a ales această concurentă mediocră ca să ne saboteze. Ei ştiu că Laura, Trooper sau Bella Santiago sunt cu mult peste selecţiile din alte ţări şi s-au temut” sau „Este foarte trist că ne lăsăm călcaţi în picioare de străini din nou. Sunt profesionişti, dar să nu uităm că sunt şi oameni care pot fi influenţaţi„.

EUROVISION 2019. Fanii Laurei Bretan au luat foarte în serios propunerea de a face o petiţie pentru ca ea să fie desemnată câştigătoarea Eurovision România 2019 şi se gândesc chiar şi alte metode prin care să-i facă pe organizatori să se răzgândească, inclusiv un protest în faţa TVR.