Eurovision 2023 se va ține la Liverpool. Evenimentul va fi organizat în numele Ucrainei

Concursul Eurovision va fi găzduit de Liverpool în 2023, evenimentul fiind organizat în numele Ucrainei devastate de război.

07 oct. 2022, 22:55
Eurovision 2023 se va ține la Liverpool. Evenimentul va fi organizat în numele Ucrainei

Dintre cele 2o de orașe care s-au oferit să organizeze eiția cu numărul 67 a Eurovision Song Contest, Liverpool este cel care a câștigat. Evenimentul va avea loc în Marea Britanie pentru prima dată în ultimii 25 de ani, deoarece Ucraina, câștigătoarea de anul acesta, nu poate găzdui concursul din cauza invaziei rusești.

Prima semifinală va avea loc pe 9 mai, a doua semifinală pe 11 mai, iar marea finală va fi sâmbătă, 13 mai.

Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii One Show de la BBC, prezentată de Graham Norton. Urmează pregătiri intense timp de șase luni pentru organizarea celui mai urmărit eveniment muzical din lume.

Citește și: România va participa la Eurovision 2023. Ce se întâmplă cu scandalul votului anulat de anul trecut

Concursul va avea loc la arena M&S Bank Arena, cu o capacitate de 11.000 de locuri, pentru cele trei emisii live care vor culmina cu marea finală de patru ore.

În luna mai a acestui an, peste 160 de milioane de oameni de pe tot globul au urmărit Eurovision , care s-a ținut în Toronto, Italia. Câștigătorul din Ucraina, Kalush Orchestra, a impresionat publicul cu melodia Stefania, o baladă folk-rap dedicată tuturor mamelor din țara lor.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a sperat până în ultimul moment că evenimentul va avea loc în orașul portuar Mariupol, unde s-au petrecut cele mai devastatoare bombardamente din timpul războiului. în iulie a decis că acest lucru nu este posibil cât timp continuă războiul.

Marea Britanie a fost de acord ca Eurovisionul să fie organizat de ei, în numele Ucrainei, după ce anul acesta s0au clasat pe locul al II-lea cu piesa Spaceman a lui Sam Ryder, cel mai bun rezultat al țării din 1966 încoace.

Citește și: Câți bani a costat-o pe România să fie fraudată la Eurovision 2022