EUROVISION 2018: Până când se fac înscrierile la Eurovision Romania

Publicat: Miercuri, 01 Noiembrie 2017 15:30 // Actualizat: Miercuri, 01 Noiembrie 2017 22:54 // Sursa: romaniatv.net

Înscrierile pentru Selecţia Naţională a Eurovision Song Contest 2018 încep miercuri, 15 noiembrie, urmând ca artiştii să interpreteze piesele în studiourile TVR. Juriul va alege semifinaliştii în perioada 21-22 decembrie.

EUROVISION 2018: Piesele pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR, pe suport CD, cu menţiunea „Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2018" înscrisă pe plic, ori pot fi trimise electronic, la adresa [email protected], informează Televiziunea Română.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecţia Naţională va avea cinci semifinale, urmând ca numele finaliştilor să fie anunţate la începutul lunii februarie.

Semifinalele şi finala Selecţiei Naţionale se vor desfăşura pe parcursul lunilor ianuarie şi februarie 2018, organizate în şase oraşe din România, unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului României la etapa internaţională a Concursului Eurovision 2018.

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. Până în acest moment, 18 ţări şi-au exprimat intenţia de a participa la următoarea ediţie Eurovision: Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia şi Suedia.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale, care a avut loc la Kiev, a fost câştigată de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois".

Reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010 şi a patra în istoria participării României la Eurovision.

În ultimii ani, Selecţia Naţională Eurovision România a fost organizată în Braşov, Craiova, Baia Mare şi Bucureşti.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", interpretată de Mihai Trăistariu.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Eurovision Eurovision 2018 eurovision romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 nov 11:08
Răspunde | Votează email 0 email
anonim
se fac de regula pana la preselectii adica pana in martie ca doar nu o sa se faca acum pana in mai nu are cum ca atunci este concursul
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H