Eva Orsolya Borsos a devenit membru al CNA în locul lui Lorand Turos

Eva Orsolya Borsos a devenit, de marți, membru cu drepturi depline în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), după demisia lui Lorand Turos.

18 oct. 2016, 14:55
Eva Orsolya Borsos a devenit membru al CNA în locul lui Lorand Turos

De azi, prin decizia președintelui CNA, am devenit membru cu drepturi depline în Consiliul Național al Audiovizualului, fiindcă fostul membru Turos Lorand și-a dat demisia. Eu fiind membru supleant, am intrat procedural în locul dânsului„, a declarat Eva Orsolya Borsos la CNA.

Ea a adăugat că, fiind mamă a doi copii, consideră că protecția minorilor este importantă.

Eva Orsolya Borsos a precizat că a lucrat în departamente de comunicare și are experiență în relația cu presa. De asemenea, a fost consilier în Ministerul Fondurilor Europene.

Membrul CNA poate să voteze după ce și-a încheiat incompatibilitățile. Conform Regulamentului de Organizare și Funcționare, noi avem trei luni ca să terminăm (…). Până azi am fost în concediu de creștere a copilului (…). După aprobarea cererii de revenire în activitate, după concediul de creștere a copilului, o să am dreptul de vot„, a menționat ea.

La plecarea din ședința CNA, Lorand Turos a precizat că și-a dat demisia în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Azi nu mai sunt membru CNA. Mi-am dat demisia pentru că intenționez să candidez la alegerile parlamentare pentru un post de senator în Satu Mare„, a explicat Lorand Turos.

El a spus că, până marți, nu a fost membru UDMR.

Legea audiovizuală le interzice membrilor CNA să fie membri de partid sau ai organizațiilor politice. Pentru a candida, conform legii alegerilor parlamentare, trebuie să fii membru și aceste două lucruri sunt incompatibile. (…) Sunt primul pe listă la Senat în Satu Mare„, a mai spus Lorand Turos.

Citeşte şi Membrii CNA Jucan şi Turos intenţionează să demisioneze pentru a candida la alegerile parlamentare