Evadare ca-n filmele de la Hollywood: Cum au fugit doi prizonieri din închisoare VIDEO

Doi deţinuţi au încercat să evadeze dintr-o închisoare canadiană. Planul evadării lor a fost spectaculos, dar executarea acestuia a fost ceva mai dificilă şi a condus, în final, la eşec.

27 mart. 2016, 09:39
Evadare ca-n filmele de la Hollywood: Cum au fugit doi prizonieri din închisoare VIDEO

Benjamin Hudon-Barbeau şi Dany Provencal se pregătiseră minuţios pentru a evada din închisoarea canadiană Saint-Jerome, din Quebec, în data de 17 martie 2013.

Planul acestora era să escaladeze peretele închisorii cu ajutorul unei frânghii care i-ar fi ajutat să se caţere pe acoperişul plat al penitenciarului, de unde ar fi urmat să fie preluaţi de un elicopter care ateriza acolo. 

Tentativa lor de a ajunge la elicopter a durat 6 minute, timp în care au încercat să se caţere pe acoperiş cu corzile şi să se prindă cu acestea de tălpile aparatului de zbor. Ulterior, pilotul elicopterului s-a răzgândit şi i-a abandonat în final pe cei doi deţinuţi agăţaţi de aparatul de zbor numai cu frânghiile.

Cei doi deţinuţi evadaţi au fost prinşi repede de către poliţia canadiană.

Citeşte şi Evadare SPECTACULOASĂ: Deţinuţii au fugit ca-n filme, cu un elicopter

Chiar dacă gărzile penitenciarului se presupune că nu au observat la timp tentativa de evadare, camerele de supraveghere ale penitenciarului au înregistrat toată isprava deţinuţilor.

Imaginile sunt spectaculoase, demne de un film de Holywood. Acestea au fost abia acum difuzate, după trei ani, timp în care cei doi au fost judecaţi şi condamnaţi în noiembrie, 2015. Dany Provencal a reuşit să scape de 7 ani de închisoare suplimentari.