Evadare dintr-o închisoare din New York: A fost prins al doilea fugar

Cel de-al doilea criminal evadat pe 6 iunie dintr-o închisoare de înaltă securitate din statul New York a fost împușcat duminică de poliție lângă granița cu Canada și dus la un spital din zonă, la două zile după ce complicele său a fost ucis, au informat autoritățile.

29 iun. 2015, 09:36
Evadare dintr-o închisoare din New York: A fost prins al doilea fugar

Cel de-al doilea evadat din închisoarea din New York a fost capturat de poliție. David Sweat, un bărbat de 35 de ani, a fost împușcat de două ori și reținut în orașul Constable, la 37 de kilometri nord de Duane, unde complicele său, Richard Matt, 49 de ani, a fost împușcat mortal vineri, au precizat autoritățile. Sweat a fost capturat la 2,4 kilometri sud de granița statului New York cu provincia canadiană Quebec.

Sergentul Jay Cook de la poliția din New York patrula singur când a zărit ‘un bărbat suspect mergând pe un drum’, la aproximativ 15:20 ora locală. Cook l-a strigat pe bărbat, iar când acesta s-a întors ofițerul și-a dat seama că este Sweat, a precizat poliția.

Deținutul a fugit și ofițerul l-a împușcat de două ori în spate. Sweat a fost reținut și transportat la un spital local pentru îngrijiri medicale. Pentru capturarea celor doi evadați au fost mobilizați circa 1.300 de ofițeri de poliție.

Richard Matt și David Sweat au evadat în noaptea de 5 spre 6 iunie din închisoarea de înaltă securitate din Clinton, la 35 de km de frontiera canadiană. Cu ajutorul unei bormașini, cei doi au reușit să sape un tunel printr-un zid de oțel, apoi s-au strecurat printr-o serie de tunele subterane până la o gură de canal aflată în exteriorul zidurilor pușcăriei.