Evadare spectaculoasă, din închisoare. 400 de deţinuţi au scăpat, după o bătaie cu forţele de ordine

Publicat: Luni, 03 Septembrie 2018 11:35 // Actualizat: Luni, 03 Septembrie 2018 11:35 // Sursa: romaniatv.net

Cel puţin 400 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare din capitala Libiei, în timpul unor lupte între grupări rivale care au avut loc în apropiere, a declarat un oficial judiciar, în timp ce Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut o întrevedere cu părţile aflate în conflict.

Deţinuţii au forţat uşile închisorii Ain Zara, iar gardienii nu au putut să-i oprească, a declarat oficialul, confirmând o declaraţie a poliţiei judiciare postată pe o reţea de socializare online.

El a cerut să nu fie identificat şi nu a putut oferi mai multe detalii.

Închisoarea se află în sudul oraşului Tripoli, o zonă care a fost lovită timp de o săptămână de lupte grele între grupurile rivale.

Separat, o rachetă a căzut duminică în tabăra al-Fallah pentru persoanele strămutate din Tawergha, omorând doi oameni şi rănind alţi şapte, inclusiv doi copii, a declarat Emad Ergeha, activist care urmăreşte problemele din Tawergha.

O rachetă a lovit, de asemenea, sâmbătă hotelul Waddan din centrul oraşului Tripoli, lângă Ambasada Italiei. Trei persoane au fost rănite, a anunţat personalul hotelului.

Compania de stat de petrol NOC a confirmat că unul dintre depozitele sale diesel folosite pentru alimentarea unei centrale electrice a fost lovit de o rachetă sâmbătă.

Ciocniri severe au izbucnit săptămâna trecută între Brigada a şaptea sau Kaniyat din Tarhouna, un oraş situat la 65 km sud-est de Tripoli, împotriva Brigăzilor Revoluţionarilor din Tripoli (TRB) şi Nawasi, două dintre cele mai mari grupări armate ale capitalei.

Guvernul susţinut de ONU din Tripoli a declarat stare de urgenţă în capitală "dată fiind seriozitatea situaţiei actuale".

Pentru a pune capăt luptelor, misiunea ONU din Libia a cerut "diferitelor părţi implicate" să se întâlnească marţi la prânz pentru un "dialog urgent privind situaţia de securitate".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7315
RON
21 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H