EVALUARE 2014: Încep testările elevilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Vezi CALENDARUL EXAMENELOR

Elevii s-au întors de miercuri la şcoală, după vacanţa de Paşte. Pentru mulţi dintre ei încep emoţiile, pentru că Ministerul Educaţiei a pregătit o serie de evaluări pentru elevii de gimnaziu.

23 apr. 2014, 09:54
EVALUARE 2014: Încep testările elevilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Vezi CALENDARUL EXAMENELOR

Ministerul Educaţiei le-a pregătit elevilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a o serie de examene pentru evaluarea calităţii procesului de învăţare. Rezultatele acestor evaluări nu vor fi trecute în catalog, iar pe baza lor se va face, la nivel de inspectorat, o situaţie a rezultatelor şcolare de la fiecare şcoală din judeţ.

VEZI ŞI: Ministerul Educaţiei pregăteşte MODIFICĂRI pentru anul şcolar 2014-2015. Vezi ce se schimbă

Evaluările sunt programate pentru două sesiuni: prima, în perioada 6-15 mai, iar a doua, în perioada 20-20 mai. A doua sesiune este rezervată elevilor care au absentat la prima etapă.

În prima sesiune, la clasa a II-a se dă probă scrisă la Limba română pe 6 mai, probă scrisă la Limba maternă pe 7 mai şi probă scrisă la Matematică pe 8 mai. La clasa a IV-a, probele la Limba română şi la Limba maternă se dau în aceeaşi zi, pe 13 mai, iar proba scrisă la Matematică, pe 14 mai. La clasa a VI-a, elevii vor susţine tot două probe, prima va fi la proba scrisă la Limbă şi comunicare, pe 14 mai, iar a doua probă scrisă va fi la Matematică şi Ştiinţe, pe 15 mai.

Cei care nu au susţinut probele în prima sesiune mai au o şansă în cea de-a doua sesiune care începe pe 20 mai cu proba la clasa a II-a, la Limba română, de scris-citit, apoi pe 21 mai, proba de scris-citit în Limba maternă, iar pe 22 mai, proba scrisă la Matematică. La clasa a VI-a se va susţine proba la Limbă şi comunicare, pe 27 mai, iar pe 28 mai la Mate­matică şi Ştiinţe. Tot pe 28 mai, la clasa a IV-a, elevii vor susţine probele la Limba română şi Limba maternă.

Rezultatele evaluărilor nu vor fi trecute în catalog.

CITEŞTE ŞI: Ministerul Educaţiei, anunţ IMPORTANT pentru toţi elevii