EVALUARE.EDU.RO Rezultate Capacitate 2022. Bătaie mare pe liceele de prestigiu din Bucureşti

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2022 se afișează astăzi. Reguli pentru contestații, pe Romaniatv.net. Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate pe data de 30 iunie.

23 iun. 2022, 08:58
EVALUARE.EDU.RO Rezultate Capacitate 2022. Bătaie mare pe liceele de prestigiu din Bucureşti

EVALUARE.EDU.RO Rezultate Capacitate 2022. Absolvenții clasei a VIII-a care au susținut examenele la Evaluarea Națională 2022 vor afla joi primele rezultate. Tot joi, dar și vineri, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații.

Potrivit calendarului Evaluării Naționale 2022, primele rezultate vor fi afișate pe 23 iunie, până la ora 14:00. Elevii nemulțumiți de note pot depune contestații pe 23 iunie (ora 16:00 – ora 19:00) și 24 iunie (ora 8:00 – ora 12:00).

EDU.RO REZULTATE EVALUARE 2022. Rezultatele vor fi disponibile pe platforma evaluare.edu.ro și la avizierul școlii.

UPDATE Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a ținut să-i felicite pe elevii care au susținut Evaluarea Națională anul acesta. „Subiectele au fost extrem de bine formulate”, a spus ministrul, care a precizat că examenul a fost mult mai bine organizat față de anul trecut. 82,3% din absolvenți au obținut medii peste 5, a anunțat Cîmpeanu.

„Evaluarea Națională a fost organizată anul acesta mai bine decât anul trecut și nu mă refer la alți ani, mă refer la un an în care tot eu am fost ministru care a organizat Evaluarea Națională, mult mai bine decât anul trecut”, a spus ministrul.„Prezența – 155.561 de candidați înscriși”, a spus Cîmpeanu, care a adăugat că rata este mult mai mare față de anul trecut. „Numărul mediilor peste 5 este maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani, peste 80%. Este vorba de un procent de 82,3%”, a anunțat Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat faptul că cea mai scăzută rată de promovabilitate la Evaluarea Națională s-a înregistrat în județul Teleorman, iar cea mai mare în județul Cluj. În București, promovabilitatea este de 91,2%.
”Cea mai mică pondere a mediilor peste 5 este în Teleorman, iar cea mai mare pondere a mediilor peste 5 se înregistrează în Cluj. În București avem 91,2% pondere a mediilor peste 5 (…) Din păcate se confirmă slaba calitate a învățământului în mediul rural, acolo unde am avut de trei ori mai multe medii sub 5 față de mediul urban”, a spus ministrul Educației.
Elevii din România nu știu nici să scrie, nici să socotească. Evaluarea Națională a scos la iveală grave probleme în ceea ce privește cunoștințele dobândite. Numai 6% din elevi nu știu să scrie corect în limba română atunci când sunt puși să conjuge verbe, iar 15% din ei nu știu că înmulțirea e o operație care se face înaintea scăderii sau a adunării.

Itemul 8 de la subiectul 1B a creat grave probleme, numai 6% au rezolvat corect acest exercițiu care vizează scrierea corectă. Cu alte cuvinte, numai 6% din elevi au reușit să scrie corect românește. Verbele a fi sau a vrea nu au putut fi conjugate, 14% din elevi nu știu să scrie corect forma cerută. Doar 40% din elevi știu să identifice corect verbele, iar 58% din elevi au probleme de scriere și punctuație, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

La fel ca anul trecut, rezultatele la Evaluarea Națională 2022 vor fi anonimizate. Concret, pe listele publicate pe edu.ro și pe avizierele școlilor nu o să apară numele și prenumele candidaților, ci un cod unic aferent fiecărui candidat.

Elevii au primit, la începutul examenelor, codul unic corespunzător, pe baza căruia își vor putea vedea notele.

EVALUARE.EDU.RO Rezultate Capacitate 2022. Cum se depun contestațiile la Evaluarea Națională 2022
Contestațiile la notele obținute la examenele de anul acesta se pot depune atât fizic, la centrul de examen, cât și online. Elevii trebuie să știe faptul că nota obținută după soluționarea contestațiilor va fi nota definitivă.

EDU.RO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022. Cu ce note se intră la marile licee

Potrivit metodologiei elaborate de Ministerul Educației, în situaţia în care se constată o diferenţă de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, lucrarea este reevaluată de alţi doi profesori evaluatori.

Reevaluarea se face respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi notare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestaţii este nota finală obţinută de candidat.

Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării.

Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Rezultate la Evaluare Naţională 2022 Bucureşti, publicate pe edu.ro

EVALUARE.EDU.RO Rezultate Capacitate 2022: Cum se calculează media de admitere la liceu
Media notelor obținute la Evaluarea Națională are pondere 80% din media de admitere la liceu.

Concret, formula de calcul a mediei de admitere la liceu este:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere
ABS = media generală de absolvire a claselor 5-8
EN = media generală obținută la Evaluarea Națională

EVALUARE.EDU.RO: Câți elevi s-au prezentat la Evaluarea Națională 2022
Potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației la începutul examenelor, la Evaluarea Națională s-au înscris 155.561 de absolvenți ai clasei a VIII-a.

La prima proba, cea la Limba și literatura română, au fost prezenți 148.891 de candidați, a anunțat ministerul.

La cea de-a doua probă, cea la Matematică, s-au prezentat la examen 148.595 de absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși.


loading...
Partenerii noștri