EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Profesor de matematică: Subiectele nu au avut grad mare de dificultate

EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut miercuri, 27 iunie, proba de matematică. Examenul a început la ora 09.00 şi s-a încheiat la 11.00. Mariana Gogulescu, membru în comisia de organizare, a declarat pentru RTV.NET că subiectele de anul acesta au fost uşoare. "Subiectele au fost în regulă, comparativ cu anii trecuţi. Nu a avut grad de dificultate mare niciunul dintre ele", a spus profesoara.

27 iun. 2012, 09:51
EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Profesor de matematică: Subiectele nu au avut grad mare de dificultate

EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Peste 190.000 de absolvenţi ai claselor a VIII-a au susţinut miercuri proba la matematică.

VEZI SUBIECTELE LA EVALUAREA NAŢIONALA 2012 MATEMATICA.

Dacă la proba de limba şi literatura română au fost probleme, subiectele fiind, potrivit profesorilor, cele mai dificile din ultimii 12 ani, la matematică lucrurile au stat bine.

Subiectele au fost în regulă, comparativ cu anii trecuţi. Nu a avut grad de dificultate mare niciunul dintre ele. Dacă înainte găseai un subiect de algebră care departaja copiii, acum lucrurile au fost OK. Era uşor să se ia o notă bună la acest examen„, a spus Mariana Gogulescu, membru în comisia de organizare la o şcoală din Capitală.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Baremul de corectare la română NU se va revizui

De asemenea, profesoara de matematică a spus că un copil care a fost evaluat cu 9 la clasă nu ar trebui să ia sub 8.50 la Evaluarea Naţională. Ceva bătai de cap a dat problema 3 de la Subiectul II.

„Din câte am văzut eu la rezolvarea problemelor cu ecuaţii trebuia mai mult antrenament. La capitolul de rezolvare a problemelor cu ajutorul ecuaţiei puteau apărea probleme. Sunt puţine ore în programă, mai exact trei ore, mai mult se alocă pentru funcţii”, a completat Gogulescu.

CNEE va publica după ora 15.00, pe site-ul oficial, http://subiecte2012.edu.ro, şi baremul de evaluare şi de notare pentru disciplina corespunzătoare.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: Media de la evaluare contează la admitere la liceu

Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 29 iunie (până la ora 14.00). În aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00-18.00 pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie şi 1 iulie. Afişarea rezultatelor finale (după contestaţii) va avea loc în data de 2 iulie.

Media de admitere în liceu va fi calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

VEZI CUM SE COMPLETEAZĂ FISA DE ÎNSCRIERE LA ADMITEREA LA LICEU 2012