EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: Vezi MODELUL DE SUBIECT şi BAREMUL DE CORECTARE la limba română

Aproape 200.000 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a au intrat, de marţi, în focurile Evaluării Naţionale 2013. Elevii au susţinut, marţi, proba la limba şi literatura română.

25 iun. 2013, 05:47
EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: Vezi MODELUL DE SUBIECT şi BAREMUL DE CORECTARE la limba română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Examenul la limba română a început la ora 9.00 şi s-a termina la ora 11.00. Varianta de subiect a fost extrasă la Ministerul Educaţiei, iar apoi a fost distribuită în toate şcolile din ţară.

Elevii au avut la dispoziţie două ore ca să rezolve cerinţele celor două subiecte. Primul subiect a conţinut cerinţe de gramatică şi o compunere de 15-20 de rânduri în care elevii au avut de argumentat apartenenţa textului la un gen literar, iar al doilea a presupus un text nonficţional şi un text argumentativ de 10-15 rânduri pe o temă dată.

Vezi MODELUL DE SUBIECT şi BAREMUL DE CORECTARE LA LIMBA ROMÂNĂ

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine, miercuri, 26 iunie, evaluarea la limba maternă. Ultima probă, cea la matematică, este programată pentru joi, 27 iunie.

Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16.00 – 20.00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor vor fi făcute publice pe 3 iulie. Notele obţinute la evaluarea naţională vor conta la admiterea în liceu.

Vezi şi LISTA LOCURILOR LIBERE de la fiecare liceu din ţară

Admiterea la liceu se va desfăşura în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014. În intervalul 5-10 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a. Listele cu candidaţii vor fi afişate pe 17 iulie la şcolile unde elevii au învăţat şi la liceele unde au fost repartizaţi, iar până pe 26 iulie pot fi depuse efectiv dosarele de înscriere.

Vezi aici CALENDARUL ADMITERII LA LICEU pentru anul şcolar 2013-2014

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie – 1 august pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu vor împlini 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014. În intervalul 17-22 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi.

Citeşte mai mult despre CUM SE COMPLETEAZĂ FIŞA DE ADMITERE

Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc pe data de 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în zilele de 25 şi 26 iulie. Pe 26 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cadrul celor două etape, iar în intervalul 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.

În cea de-a treia etapă de admitere la liceu, repartizarea computerizată va avea loc în zilele de 5 şi 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau cei care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.


loading...