EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Camere de supraveghere peste tot. Pro sau contra?

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Începând de luni, 5.694 de absolvenţi constănţeni ai clasei a VIII-a (serie curentă - 5.690 şi patru din seria anterioară) vor susţine prima probă scrisă la Evaluarea Naţională, limba şi literatura română, iar miercuri, 25 iunie, va avea loc proba la matematică.

23 iun. 2014, 07:46
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Camere de supraveghere peste tot. Pro sau contra?

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 9, iar accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, scrie cugetliber.ro. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ: Avertisment de la ministrul Educaţiei pentru părinţi şi profesori

În acest an, camerele de supraveghere video vor funcţiona atât în sălile de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele pentru Evaluarea Naţională, cât şi în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO, clasa a VIII-a. Subiecte la ROMÂNĂ

Rezultatele vor fi afişate pe 27 iunie şi, tot în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16-20. Contestaţiile vor fi rezolvate între 28 – 30 iunie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 1 iulie.

Citeşte şi BAREME ROMANA EVALUARE NATIONALA 2014: Calculează-ţi singur nota!

Reamintim că este prima serie de elevi care va fi repartizată computerizat pe baza unei medii formate din 25% notele pe cei patru ani de gimnaziu şi 75% nota de la Evaluarea Naţională. Aşadar, media pe care o vor obţine anul acesta va conta de trei ori mai mult decât toate notele primite în gimnaziu.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Aproape 11.700 de absolvenţi de gimnaziu sunt aşteptaţi, luni, la prima probă