EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Matematica a fost proba cu probleme la simulare

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut în luna martie examenele din cadrul simulării naţionale. Rezultatele la testări au fost un dezastru, în condiţiile în care doar 48,8% dintre elevi au obţinut medii peste 5: 66,95% la Limba română şi doar 30,4% la Matematică.

25 iun. 2014, 03:16
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Matematica a fost proba cu probleme la simulare

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Absolvenţii claselor a VIII-a susţin miercuri ultimul test al evaluării naţionale, proba scrisă la Matematică.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, până la ora 16.00, după care vor putea fi depuse contestaţiile, până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

CITEŞTE ŞI: Subiecte MATEMATICĂ Evaluare Naţionala. Vezi ce s-a dat la MATEMATICĂ anul trecut la CAPACITATE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Din totalul celor 187.886 de elevi de clasa a VIII-a înscrişi la simularea examenelor naţionale, 177.946 (94,7%) au participat la toate probele, a anunţat Ministerul Educaţiei. Dintre aceştia, 86.893 (48,8%) au obţinut medii peste 5.

La Matematică, prezenţa a fost de 95,2%, iar 54.465 (30,4%) au obţinut note peste 5, ceea ce „indică un nivel scăzut de pregătire a elevilor, în condiţiile în care subiectele au fost concepute pentru un nivel mediu”.

Pe judeţe, cele mai mari procente de note peste 5 s-au înregistrat în: Bucureşti, 64,21%, Brăila, 60,42%, Cluj, 59,18%. Prezenţa elevilor la examene a fost în aceste judeţe de peste 95%. 

Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Călăraşi, 34,18%, Caraş-Severin, 36,28%, Tulcea, 37,95%. Şi în aceste judeţe prezenţa a fost de aproximativ 90%.

Cea mai ridicată participare a elevilor la simularea naţională pentru clasa a VIII-a s-a înregistrat în judeţul Neamţ, 98,18%, iar cea mai scăzută în judetul Dolj, 89,04%.

În ceea ce priveşte situaţia pe discipline, cel mai ridicat procent la Matematică îi revine Bucureştiului, cu 46,38%, iar cel mai mic procent s-a înregistrat în judeţul Călăraşi – 17,8%.

Subiecte Română Evaluare Naţionala 2014. Ce s-a dat la română la Evaluarea Naţionala 2014

VEZI ŞI: Evaluare naţională 2014 CAPACITATE. Vezi SUBIECTE pentru proba scrisă la limba maternă, potrivit EDU.RO

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Examenele pentru elevii de clasa a VIII-a se vor desfăşura după următorul calendar:

  • 23 iunie 2014 Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2014 Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 25 iunie 2014 Matematica – probă scrisă
  • 27 iunie 2014 Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)
  • 27 iunie 2014 Depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)
  • 28 iunie-30 iunie 2014 Rezolvarea contestaţiilor
  • 1 iulie 2014 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

CITEŞTE ŞI: EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Cât va dura testarea şi ce se întâmplă cu notele

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. În anul şcolar 2013-2014, Ministerul Educaţiei a schimbat regulile admiterii la liceu, astfel că media obţinută la Evaluarea Naţională va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, şi nu 50% cât a fost până anul acesta.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Cum se calculează media de admitere

Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Luni, 26 mai, şi marţi, 27 mai, elevii de clasa a VIII-a se vor putea înscrie pentru susţinerea probelor de aptitudini/limbă modernă. În intervalul 28-30 mai, ei vor susţine aceste probe.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Prima etapă de ADMITERE 2014:

  • 4 – 8 iulie – Elevii de clasa a VIII-a completează fişele de înscriere alături de  părinţiilor, asistaţi de diriginţi
  • 4 – 8 iulie  – Tot în acest interval, se introduc în baza de date computerizată  datele din  fişele de înscriere
  • 5 – 9 iulie – Are loc verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator,  se corectează greşelile în baza de date computerizată.
  • 10 iulie – Este ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere judeţene şi la cele de la Bucureşti. În acelaşi timp se publică transmite şi lista absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată.
  • 11 iulie – Are loc transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti la Centrul Naţional de Admitere
  • 12 – 13 iulie – Verificarea şi corectarea bazelor de date de către Comisia Naţională de Admitere şi comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti, transmiterea modificărilor la comisia naţională
  • 14 iulie  – Corectarea erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor
  • 15 iulie – REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ  în învăţământul liceal  de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015
  • 16 iulie  – Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal  de stat din judeţ/municipiul Bucureşti
  • 16 iulie – Afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal  a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate
  • 17 iulie -25 iulie – Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. A doua etapă de ADMITERE 2014

Elevii din seria curentă şi cei din seriile anterioare, care nu îndeplinesc 18 ani până la începerea anului şcolar 2014-2015, care nu au reuşit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.

  • 16 iulie  – Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă
  • 17-18 iulie  – Susţinerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori de limbă maternă
  • 19 iulie  – Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini şi la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă şi rezolvarea eventualelor contestaţii
  • 16 – 21 iulie – Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii
  • 21 iulie  – Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă
  • 16 – 22 iulie – Introducerea datelor în calculator, verificarea fişelor listate şi corectarea eventualelor erori
  • 23 iulie  – Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti şi la Centrul Naţional de Admitere
  • 24 iulie  – REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ  a candidaţilor din a doua etapă a admiterii
  • 24 iulie  – Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenţii proveniţi din şcolile respective/din alte judeţe, repartizaţi în a doua etapă şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal  de stat. Fiecare şcoală va lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă.

Între 1 august şi 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învăţământul liceal  de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Broşura privind ADMITEREA LA LICEU 2014

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a realizat broşura „Admiterea în învăţământul liceal şi Admiterea în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani”, anul şcolar 2014-2015.

Broşura privind admiterea la liceu cuprinde informaţii importante referitoare la admiterea în învăţământul liceal şi profesional, documentele necesare pentru înscriere, reţeaua unităţilor de învăţământ liceal din municipiul Bucureşti, filierele, profilurile, specializările din învăţământul liceal şi profesional, media ultimului admis din anul şcolar precedent, planul de şcolarizare şi calendarul susţinerii probelor de aptitudini/probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/ maternă.

Lucrarea este afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi va fi tipărită şi distribuită, gratuit, tuturor absolvenţilor claselor a VIII-a din municipiul Bucureşti.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI BROŞURA PRIVIND ADMITEREA LA LICEU

PRECIZĂRI PRIVIND COMPLETAREA FIŞEI DE ÎNSCRIERE

Candidaţii completează pe fişa de înscriere, în ordinea preferinţelor, codurile opţiunilor pentru profilurile, specializările sau domeniile de pregătire dorite.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI MODELUL DE FIŞĂ DE ÎNSCRIERE