EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Modele de subiecte la MATEMATICĂ, clasa a II-a

Publicat: Miercuri, 20 Mai 2015 06:34 // Actualizat: Miercuri, 20 Mai 2015 11:14 // Sursa: romaniatv.net

Evaluarea Naţională 2015. Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a a început, luni, 18 mai. Elevii de clasa a II-a au susţinut miercuri, 20 mai, proba la matematică. Evaluările se vor desfășura în timpul orelor de curs. Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale. Modelele de subiecte au fost publicate pe EDU.RO.

Foto: max-media.ro

Evaluarea Naţională 2015. Elevii de clasa a II-a sunt testaţi săptămâna aceasta la limba română, matematică şi limba maternă. Evaluarea competențelor la finalul clasei a II-a a început pe 18 mai cu proba scrisă la limba română şi a fost urmată pe 19 mai de proba de citit la limba română, potrivit Ministerului Educaţiei.

Pe 20 mai a avut loc proba la matematică, iar elevii aparținând minorităților naționale vor putea susține proba scrisă la limba maternă pe 21 mai și cea la citit pe 22 mai.

VEZI AICI Modele de subiecte la matematică, clasa a II-a

VEZI AICI Modele de subiecte la matematică, clasa a II-a

EVALUARE NATIONALA 2015: Modele de subiecte romana scris, clasa a II-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Modele de subiecte la LIMBA ROMÂNĂ, clasa a II-a, PROBA DE CITIT

Evaluarea Naţională 2015. Evaluarea competențelor dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a va începe pe data de 26 mai cu proba la limba română. Ea va fi urmată pe 27 mai de proba la matematică, iar pe 28 mai de proba la limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Evaluarea Naţională 2015. Ultima evaluare a competențelor, cea la clasa a VI-a, va începe în 2 iunie cu proba de limbă și comunicare. Pe 3 iunie, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii.

Citeşte şi: EVALUARE NATIONALA 2015 clasa a II-a: Ce trebuie să ştie părinţii, elevii şi învăţătorii

Evaluarea Naţională 2015. Potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, testele trebuie să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu, să aibă un nivel mediu de dificultate. Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.

Testele elaborate pentru clasa a II-a vizează evaluarea competențelor de producere a mesajelor scrise, evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competențelor de matematică. Testele elaborate pentru clasa a IV-a vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română și evaluarea competențelor de matematică. Potrivit metodologiei, testele elaborate pentru clasa a VI-a vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară "Limbă și comunicare" și din aria curriculară "Matematică și științe ale naturii".

Evaluarea Naţională 2015. Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a, 60 de minute pentru fiecare test la clasa a IV-a și tot câte 60 de minute pentru fiecare test de la clasa a VI-a.

Evaluările se vor desfășura în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei unități de învățământ.

Testele vor fi evaluate în școală de cadrele didactice din respectiva unitate de învățământ. Fiecare test va fi evaluat de două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul/ institutorul/ profesorul pentru învățământul primar de la clasă.

Evaluarea Naţională 2015. Evaluarea testelor pentru fiecare din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se finalizează în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă. Rezultatele individuale obținute nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei, precizează metodologia.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 mai 18:21
...de clasa a II-a vor susţine miercuri, 20 mai, proba la matematică. Evaluările se vor desfășura în timpul orelor de curs. Citește mai departe…

...
18 mai 15:50
Răspunde | Votează email 0 email
Monica
Timpul ne-a învăţat că succesul înseamnă mult mai mult decât acumularea de bogăţii şi că nimeni nu se poate considera un ratat, indiferent cât de subţire îi este portofelul, atâta vreme cât trăieşte o viaţă de progres constant, înaintând pas cu pas, zi de zi, către realizarea ţelurilor sale şi dedicându-se, altruist, celor din jur. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
18 mai 12:50
...miercuri, 20 mai, proba la matematică. Evaluările se vor desfășura în timpul orelor de curs. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
18 mai 10:10
Votează email 0 email
...20 mai, proba la matematică. Evaluările se vor desfășura în timpul orelor de curs. Citește mai departe… : EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Modele de subiecte la MATEMATICĂ, clasa a II-a ...
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H