EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. Elevii de clasa a VI-a încep examanele, vezi SUBIECTE LIMBA SI COMUNICARE UPDATE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 CLASA A VI-A. Emoţii mari pentru elevii de clasa a VI-a. Miercuri susţin prima probă în cadrul Evaluărilor Naţionale. Sălile în care se susţin Evaluările Naţionale sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod curent. Rezultatele obţinute nu se trec în catalog.

08 mai 2017, 11:02
EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. Elevii de clasa a VI-a încep examanele, vezi SUBIECTE LIMBA SI COMUNICARE UPDATE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2017 CLASA A VI-A. Elevii de clasa a VI-a vor da miercuri, 10 mai, proba de limbă și comunicare. Joi, pe 11 mai, copiii vor da examen la matematică.

VEZI AICI model TEST COMUNICARE Limba română Limba engleză – Limba rromani

Elevii clasei a VIII-a vor termina cursurile în 9 iunie şi se vor înscrie la Evaluarea Naţională în 7-9 iunie.

Probele scrise vor fi susţinute în 19 iunie la limba şi literatura română, în 21 iunie la matematică şi în 22 iunie la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 26 iunie şi tot atunci pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până în 30 iunie, când vor fi anunţate rezultatele finale.

Din acest an şcolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la sută, faţă de 25 la sută până acum, iar admiterea va fi făcută într-o singură etapă computerizată, urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale. Admiterea în liceu se va finaliza în 28 iulie.

Cursurile pentru clasa a XII-a se vor încheia în 26 mai. Pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat, înscrierile vor avea loc în perioada 22 – 26 mai. Examenul de Bacalaureat va începe cu probele orale şi de competenţe, respectiv limba română (6-7 iunie), limba maternă (8-9 iunie), competenţe digitate (9, 12-13 iunie) şi limbă străină (16-17 iunie).

Probele scrise vor începe în 26 iunie cu limba şi literatura română, 27 iunie – limba şi literatura maternă, 28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.


loading...