EVALUARE NAŢIONALA 2018 Matematică. Sfaturi importante pentru elevi

EVALUARE NATIONALA 2018 matematica. Miercuri, 13 iunie, 2018, absolventii claselor a VIII-a vor sustine proba la Matematica din cadrul Evaluarii Nationale.

11 iun. 2018, 20:03
EVALUARE NAŢIONALA 2018 Matematică. Sfaturi importante pentru elevi

Daca subiectele de la Evaluarea Nationala romana din 2017 nu i-au pus foarte mult in dificultate pe elevi, cele de la matematica nu au fost chiar atat de simple. Dovada, rezultatele de la Evaluarea Nationala 2017, unde 85,9% dintre elevi au obtinut note peste 5 la Evaluarea Nationala la romana. In schimb, la matematica, procentul a fost de 65,9%.

EVALUARE NATIONALA 2018 Matematica. Subiectele de examen de la Evaluarea Nationala la matematica trebuie sa fie formulate clar, precis si sa respecte programa pentru Evaluarea Nationala. In privinta nivelului de dificultate s-a stabilit ca se vor elabora subiecte de nivel mediu care sa permita rezolvarea in 120 de minute.

Examenul de Evaluare Nationala 2018 Matematica incepe miercuri, 13 iunie 2018, la ora 9:00. Atunci se deschid plicurile sigilate in care se afla subiectele multiplicate. Aceste plicuri se vor gasi in fiecare sala de curs, vor fi sigilate si stampilate, astfel incat NIMENI din sala sa nu stie subiectele. Elevii vor avea acces in salile de clasa intre orele 8:00-8:30, si toata lumea trebuie sa fie prezenta in sala inainte de ora 9:00, cand se deschid plicurile.

Fiecare sala este numerotata, iar usa are un tabel cu numele elevilor care vor sustine examenul in sala respectiva, precum si ordinea asezarii loc in banca (cate un elev in banca).

Elevii vor fi instruititi cu privire la modalitatea de desfasurare a examenului de Evaluare Nationala 2018 matematica, precum si cu privire la cum vor completa datele personale in coltul din dreapta sus al foii de examen.

Elevilor nu le este permis accesul in sala cu:

1. Manuale
2. Notite
3. Rezolvari de subiecte
4. Calculatoare
5. Telefoane
6. Alte mijloace electronice care ii pot ajuta la rezolvarea subiectelor sau la comunicare

Daca nu vor respecta aceste reguli, elevii vor fi exclusi din examen, iar foaia de examinare se anuleaza.

Dupa ce isi incheie lucrarile, elevii isi numeroteaza paginile sub indrumarea asistentilor prezenti in sala, cu cifre arabe, in partea de jos a paginii, in coltul din dreapta. Se vor numerota toate paginile pe care a scris elevul. Partea nescrisa va fi barata de catre asistenti.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.