EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Ce procent de promovare aşteaptă ministrul Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți seară, că subiectele la Evaluarea Națională din acest an vor fi adaptate la nivelul elevilor, având în vedere că materia nu a putut fi parcursă în totalitate din cauza pandemiei.

09 iun. 2021, 10:02
EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Ce procent de promovare aşteaptă ministrul Sorin Cîmpeanu

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că are mari aşteptări de la examenul de Evaluare Naţională, iar în privinţa Bacalaureatului a afirmat că are emoţi, dar garantează că subiectele vor fi conforme cu modelele deja cunoscute.

”La Evaluarea Naţională am avut un procent de promovare de 65,6%, mai mare decât în 2016 – 2018. Asta mă îndreptăţeşte să am mari aşteptări la Evaluarea Naţională. Cel puţin 65%. În condiţiile în care mi se aduceau acuze că subiectele de la simulare Evaluarea Naţională Matematică au fost date cu răutate şi nimeni nu va putea să promoveze pe aceste subiecte. Ele au fost adaptate pe modul de formulare a testelor PISA”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Evaluarea Națională 2021. Ministrul Educației : „Centrul de examen nu e neapărat să acopere întreaga școală”

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. „Subiectele vor fi adaptate la specificul acestui an școlar total atipic. Vor fi la fel cum au fost testele de antenament, cunoscute deja, vor fi conform unei tematici care a fost anunțată în urmă cu trei luni. Gradul de dificultate nu va fi nici mai mare, nici mai mic, dar materia a fost adaptată. Spre deosebire de anul trecut, nu au fost scoase porțiuni compacte din materie, ci colectivele de profesori la disciplinele de examen au făcut efortul de a extrage acele noțiuni pe care le-au considerat mai puțin relevante”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

El a mai precizat că examenele vor avea loc cu respectarea regulilor sanitare în vigoare pentru spațiile închise.

BACALAUREAT 2021. Ministrul Educaţiei a mai adăugat că  la examenul de Bacalaureat va fi respectată tematica anunţată. 

”La Bacalaureat a fost aproape 40%. În 2019 am avut rezultate mai bune la promovare la simulare. În 2020 nu am putut organiza. Am emoţii, dar un lucru vă garantez, subiectele vor fi conforme cu modelele cunoscute, vom respecta tematica anunţată şi s-ar putea să reiau exerciţiul din 2015 în care am stat fiecare noapte înainte de examen, închis, împreună cu comisiile reunite şi am anut înţelegere, le mulţumesc şi acum că mi-au satisfăcut dorinţa de a verifica încă o dată subiectele. (…) Nu îmi doresc ca elevii să sufere fără să aibă vreo vină. Ceea ce îmi doresc este una, ceea ce fac este alta”, a mai declarta Cîmpeanu.


loading...