Evaluare Naţională 2021. Elevii de clasa a VI-a susțin miercuri și joi probele la română şi matematică şi ştiinţele naturii

Elevii de clasa a VI-a susțin miercuri proba de limbă și comunicare la evaluarea națională, iar joi pe cea de matematică și științele naturii, cu prezență fizică în clasă. Anul trecut, aceste evaluări nu au mai avut loc din cauza pandemiei de coronavirus.

11 mai 2021, 14:06
Evaluare Naţională 2021. Elevii de clasa a VI-a susțin miercuri și joi probele la română şi matematică şi ştiinţele naturii

Evaluare Naţională 2021. Elevii de clasa a VI-a susțin miercuri și joi probele la română şi matematică şi ştiinţele naturii. Dacă anul trecut probele nu s-au mai ţinut din cauza pandemiei de COVID-19, anul acesta elevii de clasa a VI-a vor veni fizic la școală pentru aceste teste.

Elevii vor fi anunțați că în datele de 12 și 13.05 se vor prezenta la școală, în curtea interioară, la ora 10:30, pentru susținerea evaluărilor naționale la limbă și comunicare (miercuri) și matematică și științe (joi).Probele de examen încep la ora 11:00 și au durata de 60 de minute! Elevii vor scrie cu pix sau stilou de culoare albastră!Începând cu 13:20 se vor desfășura orele de curs online!

Evaluare Naţională 2021 pentru clasele a VI-a, a IV-a și II-a. Când au loc probele

„Prima probă scrisă (limbă și comunicare) se adresează elevilor din clasele a VI-a (EN VI) și începe miercuri, 12 mai. Următoarea probă (matematică și științele naturii) are loc joi, 13 mai. Cele două teste vizează evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscriși în clasa a VI-a la începutul anului școlar.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a / EN IV) are următorul calendar – limba română (18 mai), matematică (19 mai) și limba maternă (20 mai).

Probele scrise la limba română și limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susținute în data de 26 mai. Proba de matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 28 mai.

Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV și EN VI. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate”, se arată într-un comunicat la Ministerului Educaţiei.

Elevii de clasa a VI-a vor avea la dispoziție o oră pentru a rezolva subiectele.

Citeşte şi: Teste de antrenament pentru Evaluare Naţională 2021 – Română. A fost publicat setul 9

Elevii nu vor primi note, ci vor fi evaluaţi prin niște coduri cunoscute de profesori. Rezultatele vor fi comunicate elevilor.

Citeşte şi: Teste de antrenament pentru Evaluare Naţională 2021 – matematică. A fost publicat setul 9


loading...
Partenerii noștri