EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Sorin Cîmpeanu, anunţ privind înscrierea elevilor de clasa a VIII-a la examen

Evaluare naţională 2021. Sorin Cîmpeanu a anunţat că 90 la sută din totalul elevilor de clasa a VIII-a s-au înscris la examen. Ministrul a precizat că înscrierile se vor încheia marţi, 15 iunie.

14 iun. 2021, 20:04
EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Sorin Cîmpeanu, anunţ privind înscrierea elevilor de clasa a VIII-a la examen
EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Sorin Cîmpeanu, anunţ privind înscrierea elevilor de clasa a VIII-a la examen

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021. Ministrul Educaţiei a anunţat că 132.630 de elevi, din totalul celor 147.660 de clasa a VIII-a, s-au înscris până în prezent pentru a susţine examenul de Capacitate.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2021.Ministrul Educaţiei anunţă până când se mai fac înscrieri

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunţat că elevii de clasa a VIII-a se mai pot înscrie pentru a susţine examenul până marţi, 15 iunie.

„Mâine, la ora 17,00, vom avea numărul final al celor care s-au înscris la Evaluarea naţională”, a declarat ministrul Educaţiei, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că nu se va mai face triajul epidemiologic la intrarea la examen, însă se vor păstra regulile de protecţie sanitară.

„Recomandările care vor fi postate astă seară vor face toate acele precizări: fără triaj epidemiologic, termometrizare. Se păstrează însă distanţarea, se păstrează obligativitatea purtării măştii de protecţie, aerisirea spaţiilor de clasă. Deci, toate acest reguli de protecţie sanitară se vor păstra”, a explicat ministrul Educaţiei.

Citeşte şi Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la limba română și la matematică

Ministrul a specificat faptul că tematica de examen a fost adaptată acestui an şcolar, „total atipic”.

„Ministerul Educaţiei a luat acele măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor înţelegând dificultăţile pe care le-au întâmpinat. Este vorba despre micşorarea numărului de note necesare încheierii situaţiilor şcolare la minimum două, este vorba de prevederi precum posibilitatea de a face construcţii pe foaia de examen – matematică, geometrie, de a sublinia textele la examenul de limba română. Nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toţi au posibilitatea să facă acest lucru. Creşte timpul alocat – 15 minute – pentru a completa casetele. Deci, sunt lucruri mici, dar care toate la un loc vin în sprijinul elevilor. Toate aceste recomandări vor face obiectul unui document care va fi postat astă seară pe site-ul Ministerului Educaţiei. Recomandări pentru elevi şi părinţi”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, 114.000 de elevi din promoţia curentă s-au înscris la examenul de Bacalaureat.

„Pentru examenul de Bacalaureat, cred că este o precizare importantă, numărul elevilor de clasa a XII-a este de 152.000, numărul elevilor de clasa a XIII-a este de 21.000. În total, 173.000 de elevi. S-au înscris 114.000 elevi din promoţia curentă, dar o precizare foarte importantă: din elevii de clasa a XII-a un număr de 25.000 de elevi sunt la cursuri serale şi cu prezenţă redusă”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi Evaluare Naţională 2021. Ministrul Educaţiei anunţă schimbările din acest an: „Am asigurat 15 minute suplimentare pentru completarea datelor”