EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A. Copiii dau examen la română, proba de citit. Vezi ce SUBIECTE AU AVUT LA ROMÂNĂ SCRIS

Publicat: Marţi, 11 Aprilie 2017 09:48 // Actualizat: Marţi, 11 Aprilie 2017 09:48 // Sursa: romaniatv.net

EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A. Elevii de clasa a II-a susțin marți proba de citit la Limba română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale. Proba la Matematică va avea loc miercuri, iar joi — proba de scris și citit la limba română pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Documente atasate:

EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A.  Elevii de clasa a II-a au susținut luni proba scrisă la limba română din cadrul Evaluării Naționale. Marți, copiii au proba de citit la Limba română.

VEZI AICI: EVALUAREA COMPETENŢELOR FUNDAMENTALE vLA FINALUL CLASEI a II-a 2017- Test 1 SCRIS

VEZI AICI: EVALUAREA COMPETENŢELOR FUNDAMENTALE LA FINALUL CLASEI a II-a 2017- Test 2 SCRIS

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare.

Sălile în care se susțin evaluările naționale sunt, de regulă, cele în care elevii își desfășoară activitatea în mod curent. Durata alocată rezolvării subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat.

Rezultatele obținute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Evaluarea Națională continuă în mai la clasele a IV-a și a VI-a.

Elevii de clasa a IV-a vor susține proba la Limba română pe 3 mai, iar pe 4 mai la Matematică. Pe 5 mai va avea loc proba la Limba maternă.

La clasa a VI-a, proba de Limbă și comunicare va avea loc pe 10 mai, iar cea la Matematică o zi mai târziu.

Cursurile pentru clasa a XII-a se vor încheia în 26 mai.

Pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat, înscrierile vor avea loc în perioada 22 - 26 mai. Examenul de Bacalaureat va începe cu probele orale şi de competenţe, respectiv limba română (6-7 iunie), limba maternă (8-9 iunie), competenţe digitate (9, 12-13 iunie) şi limbă străină (16-17 iunie).

Probele scrise vor începe în 26 iunie cu limba şi literatura română, 27 iunie - limba şi literatura maternă, 28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.

Elevii clasei a VIII-a vor termina cursurile în 9 iunie şi se vor înscrie la Evaluarea Naţională în 7-9 iunie.

Probele scrise vor fi susţinute în 19 iunie la limba şi literatura română, în 21 iunie la matematică şi în 22 iunie la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 26 iunie şi tot atunci pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până în 30 iunie, când vor fi anunţate rezultatele finale.

Din acest an şcolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la sută, faţă de 25 la sută până acum, iar admiterea va fi făcută într-o singură etapă computerizată, urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale. Admiterea în liceu se va finaliza în 28 iulie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H