Evaluare Naţională clasa a IV-a. Subiecte la Limba Română

Au început testările la Evaluare Națională pentru clasa a IV-a. Prima probă desfăşurată a fost cea la Limba Română.

18 mai 2021, 09:05
Evaluare Naţională clasa a IV-a. Subiecte la Limba Română

Evaluare Naţională clasa a IV-a. Examenele de Evaluare Națională au loc în perioada 18-20 mai, iar elevii trebuie să se prezinte fizic pentru susţinerea probelor.

Evaluare Naţională clasa a IV-a. Marţi a început proba la Limba Română. Cu ce subiecte se confruntă elevii

Evaluarea Naţională la clasa a IV-a a început cu prima probă la Limba Română. Aproximativ 18.000 de elevi au susţinut această probă. Notele obţinute nu vor fi trecute în catalog.

En IV 2021 Limba Romana Pt Minoritatea Germana Test 1 by Alina Andrei Bodrug on Scribd

En IV 2021 Limba Romana Pt Minoritatea Germana Test 2 by Alina Andrei Bodrug on Scribd

DESCARCĂ DE AICI TOATE SUBIECTELE LA Evaluare Naţională clasa a IV-a

Miercuri, 19 mai, urmează proba de Matematică, iar joi, 20 mai, va fi dată proba la Limba Maternă.

toate probele se susţin cu prezență fizică a elevilor. Testele vor fi susţinute în sălile de cur, în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Elevii nu au voie să aibă la ei materiale didactice sau alte surse de inspiraţie.

Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute.

Lucrările vor fi corectate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.
toate probele se susţin cu prezență fizică a elevilor. Testele vor fi susţinute în sălile de cur, în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Elevii nu au voie să aibă la ei materiale didactice sau alte surse de inspiraţie.

“Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi”, afirmă Ministerul Educaţiei.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţional.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

“Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legal.

Citeşte şi: Evaluarea Națională 2021. Ministerul Educaţiei a publicat un nou set de teste de antrenament la Limba și literatura română, Matematică și Limba și literatura maternă
 


loading...
Partenerii noștri