EVALUARE NAŢIONALĂ OLIMPICI 2016. Elevii de clasa a VIII-a dau examen la română

EVALUARE NAŢIONALĂ OLIMPICI 2016. Elevii clasei a VIII- a susţin în perioada 7- 9 iunie examenul de evaluare naţională, sesiune specială. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 9 iunie (până la ora 18:00), iar contestaţiile vor putea fi depuse până la ora 20,00.

07 iun. 2016, 05:07
EVALUARE NAŢIONALĂ OLIMPICI 2016. Elevii de clasa a VIII-a dau examen la română

EVALUARE NAŢIONALĂ OLIMPICI 2016. Sesiunea specială a Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a participanți la loturile naționale de pregătire pentru olimpiadele și concursurile internaționale începe luni, 7 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, potrivit unui ordin al ministrului Educației.

24 de elevi de clasa a VIII-a, participanţi la loturile naţionale de pregătire pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale, au susţinut luni examen la română.

La această sesiune specială, găzduită de Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Capitală, s-au înscris elevi care participă în această vară la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (12), Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori (8), European Summer Cup – tenis (2), Campionatul European de Juniori de Înot (1) şi Campionatul European de Baschet – juniori (1).

EVALUARE NAŢIONALĂ OLIMPICI 2016. Elevii provin din unităţi de învăţământ din Bucureşti şi din judeţele Argeş, Constanţa, Dolj, Gorj, Maramureş, Prahova şi Timiş.

EVALUARE NAŢIONALĂ OLIMPICI 2016. Proba la Matematică va avea loc pe 8 iunie, iar pe 9 iunie — proba scrisă la Limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Rezultatele vor fi afișate pe 9 iunie, până la ora 18,00, iar contestațiile vor putea fi depuse până la ora 20,00.

Afișarea rezultatelor finale se va face pe 10 iunie.

Sesiunea specială de Evaluare Națională se va desfășura în municipiul București.

Citeşte şi: Învăţătorii consideră evaluările naţionale INUTILE: „Finalitatea acestor evaluări nu are nicio relevanţă”

ADMITERE LICEU 2016: La admiterea liceu, va conta în proporție de 75% media de la Evaluarea Națională și 25% media generală de absolvire a claselor V-VIII, ca și până acum. În școlile profesionale cu durată de 3 ani, la care elevii primesc o bursă lunară de la stat de 200 de lei și unde practica se face la companii, înscrierile încep pe 13 iunie 2016.

Acţiunile de completare a opţiunilor pentru absolvenţii clasei a VIII-a se desfăşoară în perioada 8-12 iulie 2016. La fiecare şedinţă, participă elevii, părinţii/ tutorii legal instituiţi (un părinte/tutore pentru fiecare elev), diriginţii, precum şi un membru sau un delegat al Consiliului de administraţie al unităţii şcolare. Părinţii/tutorii legal instituiţi semnează un proces-verbal de instruire.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi, pentru care se aplică prevederile specifice menţionate în prezenta metodologie) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

Consilierii locali vor avea de aprobat în ședința de marți, 22 septembrie, un proiect privind construirea unul magazin Penny Market și realizarea unui sens giratoriu în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu.

Zona se află în intravilanul municipiului Alba Iulia, terenul având o suprafață de 4.900 mp. Construcțiile existente cu caracter industrial (magazie, PT, arhivă, două magazii, ateliere, hală reparații) sunt propuse pentru desființare.

Suprafața construită a magazinului este de circa 1.408 mp.

Totodată, se vor executa lucrări de modernizare a circulației, precum:

– realizarea unui sens giratoriu pe strada Tudor Vladimirescu pentru fluidizare trafic în relație cu acces auto la magazinul propus și la locuințele colective din vecinătate

– modificarea străzii de legătură între strada Tudor Vladimirescu și strada Arieșul din sens unic în strada cu dublu sens (6 metri carosabil și un trotuar de 1,5 metri)

– accesul în incinta spațiului comercial se face din circulația carosabilă de acces la locuințele colective existente din strada Livezii

– parcajul din incinta comercială: 90 de locuri de parcare pentru clienți din care trei locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități

– vor fi asigurate accese separate pentru public și marfă

– pe lângă accesul pentru marfă se va asigura o platformă gospodăreasc