Evaluare Naţională şi Bac 2021. Ce se întâmplă la examene dacă este carantină

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, sâmbătă seară, că speră ca în vară, când vor avea loc examenele naţionale, să nu fie localităţi în carantină, dar a precizat că, dacă acest lucru se va întâmpla, se vor găsi soluţii ”în interesul elevilor”.

06 mart. 2021, 23:54
Evaluare Naţională şi Bac 2021. Ce se întâmplă la examene dacă este carantină

Evaluare Naţională şi Bac 2021.

Autorităţile au decis că simulările şi examenele vor avea loc cu prezenţa fizică, dacă rata de infectare este mai mica de 6 la mie.
Sorin Cîmpeanu a vorbit, sâmbătă seară, la Antena 3, despre ordinul care vizează organizarea activităţii în şcoli.

”Este permisă prezenţa fizică, indiferent de scenariu, atât pentru evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a cât şi pentru simulările examenelor naţionale”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Răsturnare de situaţie. În scenariul roşu, doar jumătate dintre elevii claselor terminale merg la şcoală DOCUMENT

Prezenţa fizică este permisă până la o rată de infectare de 6 la mie.

”La peste 6 la mie, întreaga localitate intră în carantină, se suspendă orice activitate, inclusiv cele didactice. (…) Aş vrea să sperăm cu toţii că examenele naţionale ne vor prinde într-o perioadă când nu vor fi localităţi în carantină”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Acesta a prcizat că, dacă vor fi localităţi în carantină, se vor găsi soluţii. ”Pentru predictibilitate, am decis că examenele se vor ţine la datele stabilite. Pentru relevanţă, am decis că se vor ţine cu prezenţă fizică (…) am adaptat tematica de examen. Pentru zonele care ar putea să fie în carantină, cu siguranţă vom găsi soluţii în interesul elevilor. Este prematur şi îmi place să sper că în vară, când se vor susţine examenele naţionale, nu vom avea localităţi în carantină”, a mai declarat ministrul.

Evaluare Naţională şi Bac 2021. Sorin Cîmpeanu anunţă că peste 225.000 de elevi s-au înscris pentru orele remediale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, sâmbătă seară, că peste 225.000 de elevi s-au înscris pentru a urma ore remediale, iar aceştia vor putea participa fizic la ore, dacă localitatea are o incidenţă mai mică de 6 la mie.

”Este permis accesul elevilor în cadrul programului orelor remediale, indiferent de scenariu, indiferent de clasă. Ce s-a pierdut din cauza predării on-line nu poate fi recuperat tot prin predare online, e nevoie de prezentă fizică”, a declarant, sâmbătă seară, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a anuţat că, vineri, erau înscrişi pentru ore remediale 75.000 de elevi în învăţământul primar, 60.000 în învăţământul gimnazial şi 90.000 în învăţământul liceal.

”Toţi vor putea să meagă la orele remediale fără a se ţine seama de scenariul în care funcţionează şcoală, dar cu respectarea normelor”,  mai precizat ministrul.

Orele remediale vizează recuperarea de către elevi a materiei predate în timpul panemiei.

Ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 3.459/280/06.03.2021 prevede că este permisă organizarea cu prezenţa fizică, în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a:

– simulărilor examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali;

– evaluărilor naţionale;

– orelor remediale pentru toate clasele.

Precizare de la ministerul Educaţiei: Masca nu este obligatorie la orele cu instrumentele de suflat şi la preşcolari, indiferent de vârstă