EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO. Subiectele şi baremul de corectare la LIMBA ROMÂNĂ

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Absolvenţii de clasa a VIII-a au dat examen, luni, 23 iunie, la Limba şi Literatura Română din cadrul Evaluării Naţionale 2014. Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate, luni, pe edu.ro.

23 iun. 2014, 12:35
EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO. Subiectele şi baremul de corectare la LIMBA ROMÂNĂ

Subiecte Romana Evaluare Nationala 2014. Ce s-a dat la romana la Evaluarea Nationala 2014:

VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

VEZI AICI BAREMUL DE CORECTARE LA LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

La primul subiect, absolvenţii de clasa a VIII-a au primit un text la prima vedere – „Randuri pentru Anul Nou”, de Ion Minulescu, pe baza caruia au avut de rezolvat mai multe cerinte care le-au testat cunostintele de vocabular si de teorie literara. Rezolvarea corectă a tuturor cerințelor valorează 42 de puncte.

Subiecte Romana Evaluare Nationala 2014. Ce s-a dat la romana la Evaluarea Nationala 2014: La cel de-al doilea subiect, elevii au avut de comentat un articol publicat în ziarul Adevarul, cu titlul:  „Empatia, o abilitate dobandita prin lectura” scris de Corina Zorzor. Elevii pot obține la acest subiect maxim 36 de puncte.

Subiecte Romana Evaluare Nationala 2014. Ce s-a dat la romana la Evaluarea Nationala 2014: La cel de-al treilea subiect, candidații au avut de redactat o scurtă narațiune în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul participării la o întâlnire organizată de școală, cu un scriitor contemporan.  Punctajul maxim pentru acest subiecte este de 12 puncte.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ: Avertisment de la ministrul Educaţiei pentru părinţi şi profesori

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine, marţi, proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Miercuri va avea loc ultimul test al evaluării naţionale, proba scrisă la Matematică.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, până la ora 16.00, după care vor putea fi depuse contestaţiile, până la ora 20.00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Examenele pentru elevii de clasa a VIII-a se vor desfăşura după următorul calendar:

  • 23 iunie 2014 Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2014 Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 25 iunie 2014 Matematica – probă scrisă
  • 27 iunie 2014 Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)
  • 27 iunie 2014 Depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)
  • 28 iunie-30 iunie 2014 Rezolvarea contestaţiilor
  • 1 iulie 2014 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Vezi aici MODELUL DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la limba şi literatura română

Vezi aici MODELUL 1 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

Vezi aici MODELUL 2 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

 Vezi aici MODELUL 3 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

Vezi aici MODELUL 4 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

Vezi aici MODELUL 5 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

Vezi aici MODELUL 6 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

CITEŞTE ŞI: EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Cât va dura testarea şi ce se întâmplă cu notele

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. În anul şcolar 2013-2014, Ministerul Educaţiei a schimbat regulile admiterii la liceu, astfel că media obţinută la Evaluarea Naţională va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, şi nu 50% cât a fost până anul acesta.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Cum se calculează media de admitere

Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Luni, 26 mai, şi marţi, 27 mai, elevii de clasa a VIII-a se vor putea înscrie pentru susţinerea probelor de aptitudini/limbă modernă. În intervalul 28-30 mai, ei vor susţine aceste probe.