EVALUARE NAŢIONALĂ: Veste excelentă pentru profesori anunţată de Remus Pricopie

EVALUARE NAŢIONALĂ: Ministrul Remus Pricopie anunţă că, de anul viitor, eforturile profesorilor la simulări și Evaluările Naționale vor fi acoperite din fonduri europene

24 apr. 2014, 13:48
EVALUARE NAŢIONALĂ: Veste excelentă pentru profesori anunţată de Remus Pricopie

EVALUARE NAŢIONALĂ: Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că începând cu anul școlar 2014-2015 vor fi alocate fonduri europene pentru a acoperit financiar efortul cadrelor didactice pentru organizarea simulărilor de Bacalaureat și a Evaluărilor Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

„În urma discuțiilor cu sindicatele și cu ministrul Fondurilor Europene, am luat decizia ca în următoarea perioadă să fie redactate o serie de proiecte pe fonduri structurale astfel încât, din anul școlar 2014-2015, să putem acoperi financiar eforturile depuse de cadre didactice pentru organizarea simulărilor și a evaluărilor naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a”, a declarat Remus Pricopie.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014: Anunţ de ultimă oră al Ministerului Educaţiei

„>Ministrul a mai precizat că scopul Evaluărilor de la finalul lunii mai este de a permite o radiografie a sistemului de învățământ, menită să genereze soluții pe termen lung.

„La Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a ne interesează mai ales evaluarea de sistem. (…) La final, la nivel național, vom prezenta un raport și vom informa cum stăm pe fiecare tip de competență, după care vom transmite măsurile pe care trebuie să le adoptăm, după caz”, a spus ministrul Pricopie.

De asemenea, șeful MEN a subliniat că rezultatele evaluărilor nu vor fi trecute în catalog, testele fiind de scurtă durată.

„Testul dureaza puțin și nu este nevoie de pregătire specială. Nu vor exista camere de luat vederi, iar rezultatele nu vor fi trecute în catalog. Desigur, părinții și cadrele didactice vor avea acces la rezultate Pentru familiarizare, pe Internet există multe modele de subiecte la adresahttp://subiecte2014.edu.ro/2014/”, a mai spus Remus Pricopie.

Calendarul de administrare a Evaluărilor Naţionale, pe clase:

· La clasa a II-a: 2 iunie – Limba română (scris/citit); 3 iunie – Limba maternă (scris/citit); 3 iunie – Matematică;

· La clasa a IV-a: 28 mai – Limba română; 29 mai – Matematică; 30 mai – Limba maternă;

· La clasa a VI-a: 5 iunie – Limbă şi comunicare; 6 iunie – Matematică şi Ştiinţe ale naturii.