Evaluarea miniştrilor guvernului Ciucă, amânată din nou. Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al guvernului: „Din ce ştiu, va fi prezentată luni”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat joi că, din ceea ce cunoște, rezultatele evaluării miniștrilor guvernului Ciucă, anunţate pentru această săptămână, vor fi prezentate luni, 4 iulie, după ce termenul iniţial fusese stabilit pentru luna mai, dar a fost amânat de mai multe ori.

01 iul. 2022, 16:49
Evaluarea miniştrilor guvernului Ciucă, amânată din nou. Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al guvernului: „Din ce ştiu, va fi prezentată luni”

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, în urmă cu o săptămână, că evaluarea miniştrilor va ţine cont de modul în care şi-au îndeplinit prevederile din Programul de guvernare şi jaloanele din PNRR, însă ”integritatea reprezintă un reper nu important, extrem de important”.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, la Radio România Actualităţi, că încă de la preluarea mandatului s-a convenit că la 6 luni de zile se va desfăşura o activitate de evaluare a fiecărui ministru în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor sectoriale, conform portofoliului, stabilite prin Programul de guvernare.

”Deci, în primul rând, trebuie să analizăm după reperele şi obiectivele stabilite prin Programul de guvernare şi am convenit să nu se întâmple la 6 luni pentru că asta ar însemna să discutăm de luna iunie când eram în prin proces de derulare a jaloanelor şi ţintelor pe trimestrul al 2-lea şi în felul acesta am am convenit în coaliţie ca această evaluare să se desfăşoare la finalul lunii iunie când vor fi fost îndeplinite toate jaloanele şi ţintele şi în funcţie de aceasta să se ia şi decizia finală pe evaluarea fiecărui ministru în parte”, a afirmat premierul.

Citeşte şi: Gabriela Firea îl acuză pe Nicușor Dan că și-a bătut joc de proiectele începute în mandatul ei: „Bucureștiul arată rău, pare un oraș părăsit”

Evaluarea miniștrilor trebuia să aibă loc la finalul lunii mai, însă ea a fost anulată pentru a se realiza obiectivele asumate în fața Comisiei Europene pentru a atrage banii din PNRR.

După trimiterea în judecată a fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, Nicolae Ciucă a precizat că în vederea evaluării vor fi luate în calcul şi criteriul integrităţii.

”Integritatea reprezintă un reper nu important, extrem de important în evaluarea miniştrilor şi reacţia de astăzi a fost una pe măsură, domnul ministru Chesnoiu prezentându-şi demisia pe care am aprobat-o fără echivoc, urmând să se deruleze procedurile la nivelul Guvernului privind nominalizarea unui ministru interimar în perioada următoare, până când va fi o decizie politică privind înlocuirea domniei sale”, a declarat premierul Ciucă.

Citeşte şi: Ce părere are Gabriela Firea despre interzicerea avorturilor: „La asta se va ajunge!”