Evaluarea Naţională 2021. Ministerul Educaţiei organizează consultări cu elevii claselor a VIII-a. Cum va fi programa de anul acesta

Ministerul Educației și Institutul de Lingvistică ''Iorgu Iordan - Al. Rosetti" al Academiei Române organizează o serie de întâlniri online dedicate prezentării noii programe de examen pentru Limba și literatură română de la Evaluarea Națională 2021 la clasa a VIII-a.

08 ian. 2021, 17:29
Evaluarea Naţională 2021. Ministerul Educaţiei organizează consultări cu elevii claselor a VIII-a. Cum va fi programa de anul acesta
Elevi la şcoală

Evaluarea Naţională 2021.Prima întrevedere de prezentare a noii programea avut deja loc, transmite MEC. În cadrul acesteia au fost prezentate noutățile din programa de examen la Limba și literatură română.

Evaluarea Naţională 2021. Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei. Ce se va întâmpla cu elevii claselor a VIII

De asemenea, complementar acestor sesiuni vor fi organizate întâlniri online cu specialiști din Ministerul Educației și Cercetării, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și din Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” unde se va răspunde întrebărilor legate de competență lingvistică și conținuturile ce vizează elementele de construcție a comunicării, se mai arată în comunicat.

Sesiunile online vor dura aproximativ o oră și vor fi transmise live pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale Ministerului Educației și Cercetării.

Ulterior, și programa de examen pentru disciplină Matematică va face obiectul aceluiași tip de abordare și prezentare.

„Obiectivul urmărit de minister și partenerii săi în acest demers este acela de pregătire a cadrelor didactice și a elevilor pentru Evaluarea Națională, examen pe care absolvenții clasei a VIII-a îl vor susține în anul 2021”, se mai arată în comunicat.

Iată cum arată Calendarul cu privire la  Evaluarea Nationala 2021, la clasa a VIII-a. Ce se întâmplă în acest an

07 – 11 iunie 2021 Inscrierea la evaluarea nationala
11 iunie 2021 Incheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
22 iunie 2021 Limba si literatura romana – proba scrisa
24 iunie 2021 Matematica – proba scrisa
25 iunie 2021 Limba si literatura materna – proba scrisa
29 iunie 2021 Afisarea rezultatelor
29 iunie 2021 – 30 iunie 2021 Depunerea contestatiilor
30 iunie – 4 iulie 2021 Solutionarea contestatiilor
4 iulie 2021 Afisarea rezultatelor finale

Evaluarea Nationala va fi sustinuta in 2021 de prima generatie care facut clasa pregatitoare si care a invatat dupa un curriculum nou, de aceea si programa pentru examen a fost modificata.

Citeşte şi: Bacaulaureatul şi Evaluarea naţională se pot ECHIVALA cu mediile, în stare de urgenţă sau de alertă. Proiectul, adoptat tacit