Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, amânată din cauza grevei profesorilor. Nistor: „Câtă vreme este grevă generală, nu putem discuta de susținerea vreunei activități didactice”

Evaluarea Națională la clasa a VI-a nu se susține. Examenul a fost amânat din din cauza grevei generale, a anunțat liderul sindical Marius Nistor.

22 mai 2023, 13:44
Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, amânată din cauza grevei profesorilor. Nistor: „Câtă vreme este grevă generală, nu putem discuta de susținerea vreunei activități didactice”

Peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic au intrat în grevă generală pe timp nelimitat. În aceste condiții, elevii de clasa a VI-a ar putea să nu mai susțină Evaluarea Națională 2023, a adeclarat pentru Edupedu.ro Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

„Câtă vreme este grevă generală, nu putem discuta de susținerea vreunei activități didactice de predare sau de evaluare”, a spus Marius Nistor.

Citește și: Greva profesorilor. Ministerul Educației a anunțat că lucrează la actele care să permită majorarea salariiilor personalului nedidactic din Educație și promite bonusuri pentru debutanți și stimulente pentru unii dascăli

Întrebat dacă sunt șanse ca Evaluarea Națională să aibă loc săptămâna aceasta, conform calendarului, Nistor a răspuns că „nu”.

Conform calendarului anunțat de Ministerul Educației, elevii de clasa a VI-a ar fi trebuit să susțină miercuri, 24 mai, proba la Limbă și Comunicare din cadrul examenului de Evaluare Națională, iar joi, 25 mai, ar fi trebuit să dea examen la Matematică și Științele naturii.

Citește și: Ce salarii ar trebui să primească profesorii. Sindicatele propun 4.000 de lei pentru debutanți și 7.000 de lei pentru cei la final de carieră