Noi modificări la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat! Ministrul Educaţiei a făcut anunţul în şedinţa de Guvern UPDATE

Publicat: Vineri, 20 Decembrie 2019 09:31 // Actualizat: Vineri, 20 Decembrie 2019 11:25 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei a două ordonanţe de urgenţă. Proiectele de ordonanţă vizează măsuri în domeniul Educaţiei referitoare la Evaluarea naţională, la Bacalaureat şi la admiterea elevilor la liceu.

UPDATE. Elevii care sunt acum în clasa a VII-a vor susţine, în anul şcolar următor, Evaluarea naţională aşa cum este organizată în prezent, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

"În şedinţa de Guvern am adoptat o ordonanţă de urgenţă de prorogare a unor termene prevăzute de Legea 1/2011. Măsura aceasta a fost cauzată de faptul că, în toţi aceşti ani, Guvernele anterioare nu au făcut absolut nimic pentru elevii care sunt acum în clasa a VII-a, în aşa fel încât aceştia să poată susţine examenele naţionale în conformitate cu prevederile Legii 1. Vestea bună pentru părinţi şi pentru elevi este faptul că, în anul şcolar următor, cei care sunt în clasa a VII-a acum vor susţine Evaluarea naţională aşa cum este ea anul acesta", a explicat Anisie, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Ministrul Educaţiei a precizat că elevii care intră în clasa a V-a în anul şcolar 2020 - 2021 vor putea susţine Evaluarea naţională în conformitate cu Legea 1.

Ea a informat, de asemenea, că această ordonanţă prorogă termenul pentru evaluarea şcolilor doctorale.

"Dacă intervenţia Guvernului nu ar fi fost realizată acum, începând cu data de 1 ianuarie, şcolile doctorale îşi pierdeau acreditarea. Trebuie să menţionez faptul că, din 2011, nu s-a realizat nimic în ceea ce priveşte evaluarea acestor şcoli doctorale. De când am venit la Ministerul Educaţiei şi nu am găsit cadrul metodologic realizat, am pus deja în dezbatere publică metodologia de evaluare a şcolilor doctorale, am constituit grupul de lucru pentru realizarea normelor metodologice şi, în curând, voi aproba prin ordin de ministru aceste norme de punere în practică a evaluării şcolilor doctorale. Menţionez că este foarte important pentru acest Guvern ca integritatea, corectitudinea să fie primordiale, prin urmare, evaluarea şcolilor doctorale se va face având ca principal criteriu etica", a afirmat Anisie.

___________________

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei a două ordonanţe de urgenţă.

"Vă rog să acceptaţi să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară proiectul de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri în domeniul Educaţiei şi pentru prorogarea unor termene. Este vorba despre prorogarea termenelor referitoare la Evaluarea naţională, la Bacalaureat şi la admiterea elevilor la liceu, pentru elevii care se află acum în clasa a VII-a să se realizeze după modelul actual şi nu după programa transdisciplinară pe care elevii nu au parcurs-o până la acest moment. Totodată, în această prorogare de termene, se prevede ca să se proroge termenul pentru evaluarea şcolilor doctorale, având în vedere că ARACIS nu a realizat o metodologie pentru această evaluare. Dacă nu luăm această măsură, începând cu data de 1 ianuarie 2020, şcolile doctorale se blochează şi nu îşi mai pot desfăşura activitatea", a explicat Monica Anisie.

Cea de-a doua ordonanţă de urgenţă în domeniul Educaţiei, introdusă pe ordinea de zi suplimentară, prevede completarea articolului 201 din Legea Educaţiei Naţionale, mai exact exceptarea de la obligativitatea înregistrării în Registrul matricol unic a studenţilor înmatriculaţi la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" la programele de master, licenţă şi programe postuniversitare.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 dec 20:53
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
Cum imi citesc toti mesajele pe telefon,tot ce fac si de ce ma arata cu degetul cu manusa neagra ,de m-au declarat toti ,pe mine si pe toata familia persona non grata in Germania?De ce ne tortureaza? E bine ca se iubesc dar de ce ma acuza ca din cauza ca purtam genti negre nu are toata Germania bani si ca toata Germania zice ca am fost in spital,ca rad de trei ori ,ca i-am zis unui domn da de trei ori,ca daca geanta e neagra trebuie sa fure toti banii din ea,ca Verwaltungul e cu impinsul bazinului in fata si ca asa fac eu,ca toti ma copiaza de rau,ma pazesc,ma pedepsesc, imi numara cuvintele,se folosesc de banii,drepturile,eforturile mele,sanatatea mea,tot ce e al meu....ce e cu aceste campanii de distrugere si victimizare?Am gasit trei Schrankuri mici,trei dulapuri si au zis ca primesc o clasa de copii la pregatire. Comenta pe strada ca raportez progresul scolar gandidu-se la fapte rele,vazandu-le in locul raportului scolar.Suntem crestini sau demonizati de nu mai stim sa fim oameni si ne comportam ca fiarele salbatice sau obiectele? Eu ma port cat am posibilitatea de bine. Nu trebuie sa traim victimizandu-ne si distrugandu-ne unii pe altii,jignindu-ne,distrandu-ne pe baza suferintei altora,ca aia nu e viata omeneasca.Nu traim ca sa ne batem joc si sa jupuim si sa facem rau altora,traim sa fim oameni.
1
EUR
4.7792
RON
17 Jan
noapte -1 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H